Dennis Sandris Nielsen

Dennis Sandris Nielsen

Professor MSO

Primære forskningsområder

  • Komplekse mikrobielle miljøer, med primær fokus på tarmflora (dyr og mennesker) og fødevarer
  • Indflydelsen af kost, prebiotika og probiotika på tarmmikrobiomet – og vært-tarmmikrobiom-interaktioner
  • Bakteriofagers rolle i tarmmikrobiomet - og deres betydning for sundhed og sygdom
  • Målrettede interventioner til manipulering af tarmmikrobiomet (bakteriofager osv.)
  • Fermenterede fødevarer, herunder kakao, kaffe, cider, vin, mejeriprodukter osv.
  • Hurtigmetoder til karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer (high throughput qPCR, sekventering osv.)
  • Kobling af bioinformatiske og phenotypiske/kemiske/spektroskopiske data

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Kursusansvarlig for bachelorkurset ’’Basal Cell and Molecular Biology’’.
  • Delt Kursusansvarlig for kandidatkurserne ’’Cool Climate Viticulture and Enology” og ”Applied ’Cool Climate Viticulture and Enology”
  • Forelæser på flere mikrobiologikurser, både på bachelor, kandidat og Ph.d.
  • Vejleder for talrige BSc, MSc og PhD-studerende

ID: 4224545