Verner Panton: Introduktion

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Pantons værk er præget af en dynamisk og æstetisk tilgang til design, som han ukrukket gav udtryk for, når han håbede, at interiører i fremtiden ville kunne ændre farve med beboernes humør. Men er design i dag andet end forbrugerisme, en finkultur for forbrugere eller kulturindustri for æstetikere? Og hvordan har Pantons projekt det med klimaforandringer og et velfærdssamfund for hele verden? Pantons svar var, tidsånden tro, at modernisere Bauhaus-visionens markante men triste gråtone-univers til en idé om industrielle fortællinger for 1960’erne. Han sparkede den gamle kulturradikalisme ind i 1960’erne og 1970’erne, og vi må så selv sparke den – og ham – videre.
Udstillingen på Trapholt bidrager til det, bl.a. ved at vise Fantasy Landscape, produceret i en limited edition. Dette er en mindre udgave af Pantons oprindelige møbellandskab, som blev designet til udstillingen Visiona II i Köln i 1970. Fantasy Landscape er formet som en organisk hule, der fuldt omslutter den besøgende. Trapholts udstilling leverer et interessant metodisk bidrag til nutidig designforskning, fordi man kan møde Pantons værk, når det er mest radikalt. Alle besøgende kan på stedet se visionen lige foran sig; at design ikke er forankret i objekter eller sublimt håndværk, men i subtil oplevelse.
OriginalsprogDansk
TitelVerner Panton : Farver en ny verden
RedaktørerEmilie Victoria Raundahl
Vol/bind1
UdgivelsesstedKolding
ForlagTrapholt Kunstmuseum
Publikationsdato2022
Udgave1
ISBN (Trykt)9788772690698
StatusUdgivet - 2022

Bibliografisk note

Introduktion til katalog på dansk/engelsk til den Udstillingen, der var den første retrospektive udstilling om Verner Panton i Danmark på Trapholt: Verner Panton - Farven en ny verden

ID: 260099739