Søren Præstholm

Søren Præstholm

specialkonsulent

Kulturgeograf og Ph.d. fra Københavns Universitet. Har erfaringer fra både universitet, sektorforskning og den private sektor inden for fagområderne natur, landskab og friluftsliv.

Nuværende forsknings- og udviklingsprojekter:

-Centerleder for Center for Børn og Natur - et partnerskab mellem KU, SDU, AAU, VIA og Friluftsrådet støttet af Nordea-fonden. Se mere på www.boernognatur.dk.

-Rekreative effekter af multifunktionelle jordfordelingsprojekter finansieret af Collective Impact - det åbne land som dobbeltressource. Se mere: http://collectiveimpact.dk/det-aabne-land/jordfordeling

-Naturbaseret integration - naturfrivilliges aktiviteter for og sammen med flygtninge. I samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og del af nordisk netværk om nature based integration (ORIGIN). Se mere: www.naturvenner.dk

-Læring i naturen. Samarbejdsprojekt om friluftsfaciliteter til udelægning og pædagogik. Sker i samarbejde med Hillerød Kommune og med finansiering fra TrygFonden.

-Dialogbaseret planlægning og lokale landskabsstrategier. Se mere: www.fremtidenslandskaber.dk

-Bynære landbrugslandskaber i hovedstadsregionen.

-En national videnportal for Friluftsliv. Se mere: www.videnomfriluftsliv.dk

Underviser bl.a. på Master i Landskab og Planlægning (friluftsgrenen), på Friluftsvejlederuddannelsen og på kandidatfaget Outdoor Recreation - Planning and Management. Indgår herudover i en række forskellige fag og som vejleder på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning. Medvirker i udvikling af en nordisk kandidatuddannelse i friluftsliv (NOFRI), finansieret af Nordisk Ministerråd.

Er desuden aktiv i forskellige sammenhænge af faglig relevans, herunder Foreningen Landskabsværkstedet, Dansk Landskabsøkologisk Forening og Gerlev Idrætshøjskole (formand for bestyrelsen). Er desuden ambassadør for Naturmødet.

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Nature-based integration of immigrants in Europe - a review

  Gentin, Sandra, Pitkänen, K., Chondromatidou, A. M., Præstholm, Søren, Dolling, A. & Palsdottir, A. M., 2019, I : Urban Forestry & Urban Greening. 43, 8 s., 126379.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Betydningen af dagtilbudsarbejde med børn i naturen: - En forskningsoversigt med fokus på nordisk litteratur undersøgt med sigte på danske forhold

  Ejbye-Ernst, N., Moss, B., Stokholm, D., Lassen, B., Præstholm, Søren & Frøkjær, T., 2019, Nødebo: Center for Børn og Natur & VIA University College. 60 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

 3. Udgivet

  Resultater af multifunktionel jordfordeling i tre pilotprojekter: - dokumentation af effekter for landdistrikter, driftsøkonomi, natur, miljø og rekreation

  Ejrnæs, R., Johansen, P. H., Kronvang, B., Olsen, Jakob Vesterlund, Præstholm, Søren & Schou, Jesper Sølver, 2019, 1 udg. Odense: Syddansk Universitet. 193 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapport

ID: 32100325