Jeanette Otte
Lektor
Ingredient and Dairy Technology
Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C
ORCID: 0000-0002-9444-9102
Primære forskningsområder
Lektor i fødevarekemi med flest aktiviteter indenfor mejerikemi, især analyser af mælkeproteiner, -peptider og vitamin B12, ved hjælp af kapillar-elektroforese, HPLC ang LC-MS(MS), samt deres funktionalitet.
- Enzymatisk modifikation og hydrolyse af mælkeproteinerfor for at forbedre de funktionelle egenskaber, f.eks gelering og skumning.
- Fremstilling af bioaktive peptider fra proteiner fra fødevarer og bi-produkter (f.eks ACE-inhiberende, antioxidative og anti-inflammatorisk egenskaber).
- Bioaktive peptider til at hjælpe med at bekæmpe livsstilssygdomme
- Analyse af mælkeproteiner og identifikation af peptider (CZE, RP-HPLC, LC-MS og LC-MS / MS)
- Analyse af lavmolekylære komponenter i mælk og kødprodukter (fx vitamin B12 i mælk)
Aktuel forskning
Effekter af forskellige ikke-termiske behandlinger af mælk på mælkekomponenter, som fx fedtkugler, proteiner og vitamin B12
- co-supervisor i flere projekter
Undervisnings- og vejledningsområder
- Biokemi 1, bachelorkursus (underviser i laboratorieøvelser)
- Fødevarekemi, bachelorkursus (Kursusansvarlig for laboratorieøvelser)
- Foods based on plants, fungi and algae, masterkursus (underviser i projekt)
- Food Proteins: Significance, Reactions and Modifications, PhD-kursus, som udbydes ca hvert andet år i samarbejde med Wageningen Universitet (Koordinator/med-koordinator)
PhD supervision:
- Carola Ceribelli "Vitamin B12 i mælk" (medvejleder)
ID: 4226816
Flest downloads
-
1222
downloads
Protease-induced gelation of unheated and heated whey proteins: Effects of pH, temperature, and concentrations of protein,enzyme and salts
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
106
downloads
Antioxidant capacity of hydrolyzed porcine tissues
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
58
downloads
Effect of pretreatment on enzymatic hydrolysis of bovine collagen and formation of ACE-inhibitory peptides
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet