Hvilke virksomheder skal drive udviklingen mod flere plantebaserede fødevarer i Danmark?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabt en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri, er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind209
Udgave nummer1
Sider (fra-til)73-81
Antal sider9
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 2023

ID: 360610551