Oluf Borbye Pedersen

Oluf Borbye Pedersen

Gæsteprofessor, Klinisk professor

Medlem af:

  • Intern medicin: infektionsmedicin

  • Intern medicin: endokrinologi

Oluf Borbye Pedersen og hans team af forskere afdækker årsager til type 2 diabetes, fedme og hjertekarsygdomme – forskning, der tilstræber udvikling af innovative måder til forebyggelse og behandling af folkesygdomme, som er i markant vækst overalt i verden.

En væsentlig del af forskningen er centreret om at finde den nedarvede sårbarhed (DNA forandringer i kromosomerne i cellekernen) og opklare, hvordan de nævnte sygdomme opstår ved at de genetiske forandringer spiller sammen med en uhensigtsmæssig adfærd (mangel på sundhedsfremmende mad, mangel på tilstrækkelig daglig fysisk aktivitet og mange andre miljø komponenter).

I en anden gren af forskningen analyserer forskerholdet ved hjælp af avancerede genetiske og bioinformatiske metoder, sammensætning og funktion af de mange trillioner af tarmbakterier, som hvert menneske er vært for og som er vanskeligt at dyrke ved traditionelle metoder i laboratoriet. Målet er at finde frem til, hvordan den individuelle ’1.5 kilo tunge bagage’ af livlige tarmbakterier påvirker vores sundhed og risiko for udvikling af sygdomme.

For en opdatering på det europæiske forskningsinitiativ MetaCardis, se: http://www.metacardis.net/index.php

ID: 919113