Niels Morling

Niels Morling

Professor, Gæsteprofessor

Medlem af:

  Niels Morling er professor i retsgenetik ved Retsgenetisk Afdeling, Retsmedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, og adjungeret professor ved Institut for Matematiske Fag, Aalborg Universitet. Han har været deltidsprofessor i retsgenetik ved Universitetet i Tromsø, Norge. Han er uddannet som læge, er praktiserende læge og specialist i klinisk immunologi.

  I 1989 blev Niels Morling udnævnt til institutleder ved Institut for Retsgenetik, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, senere Retsgenetisk Afdeling. Han ledte indførelsen af DNA-undersøgelser i retsgenetik i Danmark. Senere var han i mange år institutleder ved Retsmedicinsk Institut, Københavns Universitet.

  Niels Morling har været medlem af danske lovkommissioner vedrørende brug af DNA-undersøgelser i retsgenetik, etablering af Rigspolitiet DNA-register og Børneloven. Han er aktiv i internationale menneskerettighedspaneler. Han har været formand for flere danske og internationale videnskabelige organisationer, bl.a. International Society for Forensic Genetics. I øjeblikket er han formand for the European DNA Profiling Group.

  Niels Morling har en medicinsk doktorgrad fra Københavns Universitet. Han har publiceret over 500 videnskabelige artikler, bogkapitler etc. inden for retsmedicin og medicinsk genetik, retsgenetisk statistik og immunologi. Han har superviseret mere end 100 postdoc, ph.d.- og masterstuderende og holdt inviterede foredrag i mere end 30 lande. Han er medlem af redaktionen af flere videnskabelige tidsskrifter.

  Niels Morlings nuværende forskning er fokuseret på retsgenetik, retsgenetisk statistik, genetik og epigenetik ved pludselig hjertedød, melanom og andre maligne hudsygdomme.

  ID: 6624