Inge Tetens

Inge Tetens

Professor

ResearcherID: B-8965-2017

Scopus Author ID: 6602575176

Som ernæringsforsker er mit primære mål at bidrage til fremme viden og det videnskabelige grundlag for optimal sundhed og velvære gennem sunde kostvaner. I løbet af min karriere har jeg været involveret i forskellige forskningsprojekter vedrørende fødevarer, næringsstofomsætning og indvirkning på sundheden. Mine forskningsinteresser er alsidige med fremme af optimal sundhed og velvære som et fælles omdrejningspunkt.

Et af mine forskningsområder er fokuseret på udvikling af målrettede fødevarebaserede kostråd, der imødekommer behov for næringsstoffer, lever op til kostrådene, er miljømæssigt bæredygtige og kulturelt acceptable. Her bygger jeg på min erfaring og indgående forståelse af de videnskabelige metoder til etablering af de ernæringsmæssige referenceværdier (næringsstofanbefalinger). Jeg mener, at effektive fødevarebaserede kostråd ikke blot bør fremme sundheden, men også være bæredygtige og kulturelt acceptable for enkeltpersoner og samfund.

I min forskning inddrager jeg min indsigt i det videnskabelige grundlag for fastsættelse af sundhedsanprisninger og undersøger, hvor effektive sundhedsanprisninger er med hensyn til at fremme sundere kostvaner. Jeg er interesseret i at finde frem til effektive strategier til, hvordan sundhedsanprisninger kan bidrage til forbedring af folkesundheden gennem sundere kostvaner.

Et andet område inden for min forskning er sund aldring. Her er målet at forbedre livskvaliteten for ældre voksne og mindske byrden af aldersrelaterede sundhedsproblemer. Min forskning på dette område har fokus på at identificere kost- og livsstilsfaktorer, der kan hjælpe ældre personer med at bevare livskvalitet og forebygge aldersrelaterede sundhedsproblemer. Mine nuværende forskningsaktiviteter vedrører knogle- og muskelsundhed med fokus på indtagelse af calcium gennem kosten samt på proteinmængde og -kvalitet. 

Ud over mine forskningsaktiviteter er jeg engageret i at formidle mine resultater og samarbejde med andre forskere, politiske beslutningstagere og interessenter i samfundet.

Mulige interessekonflikter

  • Medlem af Vidensråd for Forebyggelse

ID: 40928702