Inge Tetens
Professor
Ernæring og Sundhed
Nørre Allé 51
2200 København N
ORCID: 0000-0002-2495-2511
Uddannelse
- 1990 PhD Fødevarevidenskab og Ernæring, Den Kgl. & Veterinære Landbohøjskole, DK
- 1987 MSc Human Nutrition, London School of Hygiene & Tropical Medicin, Uni of London, UK
- 1984 Cand Brom, Den Kgl. & Veterinære Landbohøjskole
- 1982 Ernærings-/udvekslingsstuderende, Washington State University, USA
Hovedansættelser
- 2017- Professor i Ældreernæring, Institut for Idræt og Ernæring, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
- 2010-2016 Professor i Ernæring, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
- 2007- 2010 Forskningschef, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
- 1996–2005 Lektor, Institut for Human Ernæring, Den Kgl. & Vet. Landbohøjskole
- 1994–1996 Forskningslektor, Institut for Human Ernæring, Den Kgl. & Vet. Landbohøjskole
- 1993–1993 Forskningsassistent, Center f. Tropisk Jordbrug, Den Kgl & Vet. Landbohøjskole, c/o Afd. f. Dyrefysiologi og Biokemi, Statens Husdyrbrugsforsøg (SH), Foulum
- 1991–1992 Forskningsstipendiat, Specialkursus i Husholdning v. Aarhus Universitet, Århus
- 1990 Ernæringsspecialist, F&U, DANISCO, Brabrand
- 1987–1989 Kandidatstipendiat KVL, c/o Afd. f. Dyrefysiologi og Biokemi, Statens Husdyrbrugsforsøg, Foulum
- 1985-1986 Videnskabelig assistent, Afd. f. Dyrefysiologi og Biokemi, Statens Husdyrbrugsforsøg, Frederiksberg og Foulum,
Øvrige uddannelser og kurser
- 2013-2014 Biostatistisk kursusforløb, Europæiske Fødevare Autoritet
- 2010 Projekt ledelse for forskningsledelse, Danmarks Tekniske Universitet
- 2006-2007 Forskningsledelse, Copenhagen Business School
- 1992 ’Public health implications of Ageing’ kursus , London School of Hygiene and Tropical Medicine, UK
Anden faglig erfaring (udvalgte)
- 2013 - Medlem af Vidensrådet for Forebyggelse
- 2011-13 Formand for ekspertgruppen bag opdatering af den videnskabelige evidens for de Danske kostråd
- 2009-2013 Medlem af Nordisk Ministerråds arbejdsgruppe bag opdatering af de Nordisk Næringsstofanbefalinger
- 2006-2008 Medlem af Motions- og Ernæringsrådet
- 2004-2005 Medlem af Ernæringsrådet
- 2001-2008 Formand for Selskabet for Ernæringsforskning
Uddannelse
Professor
ID: 40928702
Flest downloads
-
1587
downloads
A lactic acid-fermented oat gruel increases non-haem iron absorption from a phytate-rich meal in healthy women of childbearing age
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
1378
downloads
Eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid in whole blood are differentially and sex-specifically associated with cardiometabolic risk markers in 8-11-year-old Danish children
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
1164
downloads
Viable, lyophilized lactobacilli do not increase iron absorption from a lactic acid-fermented meal in healthy young women, and no iron absorption occurs in the distal intestine
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet