Claus Emmeche

Claus Emmeche

Lektor

Medlem af:

  • History and Philosophy of Science and Science Studies

Primære forskningsområder

I øjeblikket arbejder jeg med tværfaglighedens videnskabsteori med studier i forskellige videnskaber af venskab som en case. Jeg er tilknyttet forskergruppen Humanomics, som undersøger de humanistiske fags videnskabsteori og offentlige værdi, se www.mapping-humanities.dk . Mine forskningsinteresser omfatter videnskabsstudier, forskningspolitik, generel videnskabsteori, naturfilosofi, og biosemiotik.

På IND (Institut for Naturfagenes Didaktik) er jeg en del af forskergruppen for videnskabsteori (se www.ind.ku.dk) som også samarbejder om undervisning i 'Fagets Videnskabsteori' på det naturvidenskabelige fakultet. 

Jeg er leder af Laboratoriet for Naturfilosofi på Københavns Universitet. Laboratoriet ligger på IND på Det Naturvidenskabelige Fakultet ("Science"). Det var tidligere kendt som Center for Naturfilosofi og Videnskabsstudier (før fakultetsledelsen indførte regler for centernavne, dvs. krævede at centre hev betydelig ekstern funding hjem til fakultetet).

Se updates på https://ku-dk.academia.edu/ClausEmmeche/ (som erstatter den ældre hjemmeside http://www.nbi.dk/~emmeche/da.home.html der ikke opdateres mere).

Kontakt:

Jeg kan efter aftale træffes på mit kontor på IND (Øster Voldgade 3, lokale 01.0.114) eller på Niels Bohr Instituttet (Blegdamsvej 17) eller Biocenteret (Ole Maaløes Vej 5). Ellers prøv på 5132 9149. 

Publikationer:

Du kan her på siden, eller på https://ku-dk.academia.edu/ClausEmmeche/ finde nogle af disse fuldt tilgængelige online.

 

(NB: Nærværende side er en hybrid mellem (1) et centralt styret system bygget på KU's databaser i symbiose med KU-nettet og (2) det, som de enkelte brugere af fx CURIS direkte kan gå ind og rette i vedr. deres egne informationer.)

ID: 2974