Åse Solvej Hansen
Lektor emeritus
ORCID: 0000-0003-0383-744X
Primære forskningsområder
- Bagekvalitet af rugsorter
- Hvedearter og -sorter inklusivt de oprindelige hvedearter.
- Fremstillingsmetodernes betydning for aromadannelse i brød, herunder indflydelse af forskellige surdeje.
- Den industrielle stabilitet af industrisurdeje, samt hvordan surdej kan hæmme dannelse af trådtræk i brød forårsaget af Bacillus spp.
- Bagekvaliteten af rug under indflydelse af sort og vejrforhold, samt variationen i indholdsstoffer.
- Ændring i indholdsstoffer under industriel fremtilling af brød. Dette omfatter ændring i kemiske indholdsstoffer som kostfibre, fenoliske syrer, samt nedbrydning af fytat og frigivelse af mineraler.
- Formalings-processers betydning for indhold af E-vitamin i hvedemel, samt ændring under lagring af melet.
Senest er forskning i bælgfrugter blevet inddraget i form af det EU-støttede forskningsprojekt om de afrikanske marama-bønner.
Forskningsarbejdet er baseret på adskillige eksternt financierede forskningsprojekter og det har resulteret i mere end 60 internationale videnskabelige artikler
Undervisnings- og vejledningsområder
- Kursusansvarlig og underviser på flere kurser i kornvidenskab på bachelor-, kandidat- og PhD-niveau.
- Kursusansvarlig og underviser på internationale kursuser i fødevarekultur.
- Vejleder for > 50 master studerende og 12 PhD studerende (main supervisor)
ID: 4241178
Flest downloads
-
3524
downloads
Rapid high-performance liquid chromatography determination of tocopherols and tocotrienols in cereals
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
2048
downloads
Stability of vitamin E in wheat flour and whole wheat flour during storage
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
1720
downloads
Phytase active yeasts isolated from bakery sourdoughs
Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Konferencebidrag i proceedings › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet