Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter

Research output: Contribution to conferencePaperResearch

Standard

Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter. / Jørgensen, Christian Juncher; Elberling, Bo; Jacobsen, Ole Stig; Aamand, Jens.

2008. Paper presented at ATV Jord og Grundvand - Vintermøde om jord- og grundvandsforurening, Vejle - Vingsted, Denmark.

Research output: Contribution to conferencePaperResearch

Harvard

Jørgensen, CJ, Elberling, B, Jacobsen, OS & Aamand, J 2008, 'Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter', Paper presented at ATV Jord og Grundvand - Vintermøde om jord- og grundvandsforurening, Vejle - Vingsted, Denmark, 04/03/2008 - 05/03/2008.

APA

Jørgensen, C. J., Elberling, B., Jacobsen, O. S., & Aamand, J. (2008). Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter. Paper presented at ATV Jord og Grundvand - Vintermøde om jord- og grundvandsforurening, Vejle - Vingsted, Denmark.

Vancouver

Jørgensen CJ, Elberling B, Jacobsen OS, Aamand J. Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter. 2008. Paper presented at ATV Jord og Grundvand - Vintermøde om jord- og grundvandsforurening, Vejle - Vingsted, Denmark.

Author

Jørgensen, Christian Juncher ; Elberling, Bo ; Jacobsen, Ole Stig ; Aamand, Jens. / Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter. Paper presented at ATV Jord og Grundvand - Vintermøde om jord- og grundvandsforurening, Vejle - Vingsted, Denmark.1 p.

Bibtex

@conference{25adfca0186011de8478000ea68e967b,
title = "Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter",
abstract = "Forh{\o}jede nitratv{\ae}rdier i grundvandet har igennem de sidste par {\aa}rtier udgjort en stor udfordring i forbindelse med drikkevandsindvinding. N{\ae}rv{\ae}rende speciale har studeret en af de formodede naturlige nedbrydningsveje for nitrat i grundvandsmagasiner, nemlig mikrobielt medieret denitrifikation med pyrit som hovedelektrondonor. Igennem en r{\ae}kke batchfors{\o}g er det blevet eksperimentelt dokumenteret af nitrat kan reduceres med pyrit som elektrondonor, og at processen er fuldst{\ae}ndigt afh{\ae}ngig af mikrobiel katalyse. Det er endvidere blevet p{\aa}vist, at op imod 80 % at den observerede in situ nitratreduktion i et sandet grundvandsmagasin ved Fladerne B{\ae}k p{\aa} Karup hedeslette er produktet af denitrifikation med pyrit som hovedelektrondonor.",
author = "J{\o}rgensen, {Christian Juncher} and Bo Elberling and Jacobsen, {Ole Stig} and Jens Aamand",
year = "2008",
language = "Dansk",
note = "ATV Jord og Grundvand - Vinterm{\o}de om jord- og grundvandsforurening ; Conference date: 04-03-2008 Through 05-03-2008",

}

RIS

TY - CONF

T1 - Mikrobiel nitratreduktion med pyrit som elektrondonor i danske sandede grundvandssedimenter

AU - Jørgensen, Christian Juncher

AU - Elberling, Bo

AU - Jacobsen, Ole Stig

AU - Aamand, Jens

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Forhøjede nitratværdier i grundvandet har igennem de sidste par årtier udgjort en stor udfordring i forbindelse med drikkevandsindvinding. Nærværende speciale har studeret en af de formodede naturlige nedbrydningsveje for nitrat i grundvandsmagasiner, nemlig mikrobielt medieret denitrifikation med pyrit som hovedelektrondonor. Igennem en række batchforsøg er det blevet eksperimentelt dokumenteret af nitrat kan reduceres med pyrit som elektrondonor, og at processen er fuldstændigt afhængig af mikrobiel katalyse. Det er endvidere blevet påvist, at op imod 80 % at den observerede in situ nitratreduktion i et sandet grundvandsmagasin ved Fladerne Bæk på Karup hedeslette er produktet af denitrifikation med pyrit som hovedelektrondonor.

AB - Forhøjede nitratværdier i grundvandet har igennem de sidste par årtier udgjort en stor udfordring i forbindelse med drikkevandsindvinding. Nærværende speciale har studeret en af de formodede naturlige nedbrydningsveje for nitrat i grundvandsmagasiner, nemlig mikrobielt medieret denitrifikation med pyrit som hovedelektrondonor. Igennem en række batchforsøg er det blevet eksperimentelt dokumenteret af nitrat kan reduceres med pyrit som elektrondonor, og at processen er fuldstændigt afhængig af mikrobiel katalyse. Det er endvidere blevet påvist, at op imod 80 % at den observerede in situ nitratreduktion i et sandet grundvandsmagasin ved Fladerne Bæk på Karup hedeslette er produktet af denitrifikation med pyrit som hovedelektrondonor.

M3 - Paper

T2 - ATV Jord og Grundvand - Vintermøde om jord- og grundvandsforurening

Y2 - 4 March 2008 through 5 March 2008

ER -

ID: 11505568