Ny jordreform i Danmark

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

Standard

Ny jordreform i Danmark. / Krøijer, Stine; Dalsgaard, Kathrine; Hougaard, Inge-Merete; Kristensen, Lone Søderkvist.

4 s. 2022, Policy brief.

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

Harvard

APA

Vancouver

Krøijer S, Dalsgaard K, Hougaard I-M, Kristensen LS. Ny jordreform i Danmark. 2022. 4 s.

Author

Krøijer, Stine ; Dalsgaard, Kathrine ; Hougaard, Inge-Merete ; Kristensen, Lone Søderkvist. / Ny jordreform i Danmark. 2022. 4 s.

Bibtex

@misc{14ad7f2d544343f5b42492c5639a975d,
title = "Ny jordreform i Danmark",
abstract = "{\AE}ndrede samfundsudfordringer og -prioriteter kalder p{\aa} nye m{\aa}der at forvalte landbrugsjorden p{\aa} samt nye ejerskabsformer i det {\aa}bneland. Pilotordningen for multifunktionel jordfordeling (MUFJO) ses som en forl{\o}ber for en st{\o}rre jordreform. Ordningen sikrer kollektivplanl{\ae}gning og gode langsigtede l{\o}sninger, men kan ikke alene indfri klimaaftalens m{\aa}l om udtagningen af lavbundsjord eller sikremere demokratisk forvaltning af jorden. Tiden er moden til at indfri den politiske ambition om en st{\o}rre jordreform.",
author = "Stine Kr{\o}ijer and Kathrine Dalsgaard and Inge-Merete Hougaard and Kristensen, {Lone S{\o}derkvist}",
year = "2022",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Ny jordreform i Danmark

AU - Krøijer, Stine

AU - Dalsgaard, Kathrine

AU - Hougaard, Inge-Merete

AU - Kristensen, Lone Søderkvist

PY - 2022

Y1 - 2022

N2 - Ændrede samfundsudfordringer og -prioriteter kalder på nye måder at forvalte landbrugsjorden på samt nye ejerskabsformer i det åbneland. Pilotordningen for multifunktionel jordfordeling (MUFJO) ses som en forløber for en større jordreform. Ordningen sikrer kollektivplanlægning og gode langsigtede løsninger, men kan ikke alene indfri klimaaftalens mål om udtagningen af lavbundsjord eller sikremere demokratisk forvaltning af jorden. Tiden er moden til at indfri den politiske ambition om en større jordreform.

AB - Ændrede samfundsudfordringer og -prioriteter kalder på nye måder at forvalte landbrugsjorden på samt nye ejerskabsformer i det åbneland. Pilotordningen for multifunktionel jordfordeling (MUFJO) ses som en forløber for en større jordreform. Ordningen sikrer kollektivplanlægning og gode langsigtede løsninger, men kan ikke alene indfri klimaaftalens mål om udtagningen af lavbundsjord eller sikremere demokratisk forvaltning af jorden. Tiden er moden til at indfri den politiske ambition om en større jordreform.

M3 - Andet bidrag

ER -

ID: 327330817