Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Standard

Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed. / Andersen, Mads Bryde.

Pragmatism v. principfasthet i nordisk förmögenhetsrätt. red. / Jan Kleineman. Bind 35 Stockholm : Jure, 2019. s. 49-81 (Stockholm Centre for Commercial Law, Bind 35).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Harvard

Andersen, MB 2019, Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed. i J Kleineman (red.), Pragmatism v. principfasthet i nordisk förmögenhetsrätt. bind 35, Jure, Stockholm, Stockholm Centre for Commercial Law, bind 35, s. 49-81.

APA

Andersen, M. B. (2019). Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed. I J. Kleineman (red.), Pragmatism v. principfasthet i nordisk förmögenhetsrätt (Bind 35, s. 49-81). Jure. Stockholm Centre for Commercial Law Bind 35

Vancouver

Andersen MB. Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed. I Kleineman J, red., Pragmatism v. principfasthet i nordisk förmögenhetsrätt. Bind 35. Stockholm: Jure. 2019. s. 49-81. (Stockholm Centre for Commercial Law, Bind 35).

Author

Andersen, Mads Bryde. / Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed. Pragmatism v. principfasthet i nordisk förmögenhetsrätt. red. / Jan Kleineman. Bind 35 Stockholm : Jure, 2019. s. 49-81 (Stockholm Centre for Commercial Law, Bind 35).

Bibtex

@inbook{cf8086a1aed24664acfbd9a2b0c4ba04,
title = "Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed",
abstract = "Artiklen diskuterer nogle af den nordiske formuerets s{\ae}rpr{\ae}g, som de bl.a. tr{\ae}der frem i et historisk perspektiv. I den forbindelse dr{\o}ftes det s{\ae}rligt, om nordisk formueret i h{\o}jere grad fortjener betegnelsen ”pragmatisk” snarere end betegnelsen ”principfast” og hvilke {\o}vrige kendetegn, der i s{\ae}rlig grad forklarer dette retsomr{\aa}des udvikling, opbygning og retskildestruktur gennem de seneste to {\aa}rhundreder. Dr{\o}ftelsen f{\o}rer til frem til en diskussion om teoriens, lovgiverens og domstolenes rolle i og ansvar for den formueretlige retsudvikling og metode.",
author = "Andersen, {Mads Bryde}",
note = "Bidraget til denne antologi er ogs{\aa} antaget som fagf{\ae}llebed{\o}mt videnskabelig artikel til offentligg{\o}relse i Tidsskrift for Rettsvitenskap i 2020.",
year = "2019",
month = dec,
language = "Dansk",
isbn = "9789172237926",
volume = "35",
series = "Stockholm Centre for Commercial Law",
pages = "49--81",
editor = "Jan Kleineman",
booktitle = "Pragmatism v. principfasthet i nordisk f{\"o}rm{\"o}genhetsr{\"a}tt",
publisher = "Jure",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Nordisk formueret mellem pragmatisme og principfasthed

AU - Andersen, Mads Bryde

N1 - Bidraget til denne antologi er også antaget som fagfællebedømt videnskabelig artikel til offentliggørelse i Tidsskrift for Rettsvitenskap i 2020.

PY - 2019/12

Y1 - 2019/12

N2 - Artiklen diskuterer nogle af den nordiske formuerets særpræg, som de bl.a. træder frem i et historisk perspektiv. I den forbindelse drøftes det særligt, om nordisk formueret i højere grad fortjener betegnelsen ”pragmatisk” snarere end betegnelsen ”principfast” og hvilke øvrige kendetegn, der i særlig grad forklarer dette retsområdes udvikling, opbygning og retskildestruktur gennem de seneste to århundreder. Drøftelsen fører til frem til en diskussion om teoriens, lovgiverens og domstolenes rolle i og ansvar for den formueretlige retsudvikling og metode.

AB - Artiklen diskuterer nogle af den nordiske formuerets særpræg, som de bl.a. træder frem i et historisk perspektiv. I den forbindelse drøftes det særligt, om nordisk formueret i højere grad fortjener betegnelsen ”pragmatisk” snarere end betegnelsen ”principfast” og hvilke øvrige kendetegn, der i særlig grad forklarer dette retsområdes udvikling, opbygning og retskildestruktur gennem de seneste to århundreder. Drøftelsen fører til frem til en diskussion om teoriens, lovgiverens og domstolenes rolle i og ansvar for den formueretlige retsudvikling og metode.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9789172237926

VL - 35

T3 - Stockholm Centre for Commercial Law

SP - 49

EP - 81

BT - Pragmatism v. principfasthet i nordisk förmögenhetsrätt

A2 - Kleineman, Jan

PB - Jure

CY - Stockholm

ER -

ID: 233780237