Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte. / Pagh-Rasmussen, Peter.

I: Tidsskrift for Miljø, Bind 2021, Nr. 5, 23.06.2021, s. 181-192.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Pagh-Rasmussen, P 2021, 'Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte', Tidsskrift for Miljø, bind 2021, nr. 5, s. 181-192.

APA

Pagh-Rasmussen, P. (2021). Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte. Tidsskrift for Miljø, 2021(5), 181-192.

Vancouver

Pagh-Rasmussen P. Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte. Tidsskrift for Miljø. 2021 jun. 23;2021(5):181-192.

Author

Pagh-Rasmussen, Peter. / Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte. I: Tidsskrift for Miljø. 2021 ; Bind 2021, Nr. 5. s. 181-192.

Bibtex

@article{ddf354aa18a64ce88e7cad621360e42b,
title = "Krydsoverensstemmelse: Overtr{\ae}delser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU{\textquoteright}s landbrugsst{\o}tte",
abstract = "Artiklen belyser EU{\textquoteright}s regler om krydsoverensstemmelse, hvorefter en landmand kan blive forpligtet til helt eller delvis at tilbagebetale landbrugsst{\o}tte, hvis bestemte EU-regler om naturbeskyttelse, f{\o}devaresikkerhed og dyrevelf{\ae}rd er overtr{\aa}dt. Efter en introduktion til EU-reglerne fokuserer artiklen p{\aa}, hvilke overtr{\ae}delser af habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet som er omfattet af reglerne om krydsoverensstemmelsessanktioner i forordning 1306/2013 om finansiering, forvaltning og overv{\aa}gning af den f{\ae}lles landbrugspolitik, og hvordan disse bestemmelser i habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet er gennemf{\o}rt i dansk lovgivning. Dette sammenholdes med den danske gennemf{\o}relse af krydsoverensstemmelsesforordningen i bekendtg{\o}relse 2020/1861 om krydsoverensstemmelse. Analysen p{\aa}viser, at der er alvorlige mangler i den danske gennemf{\o}relse af krydsoverensstemmelsesforordningen, da bekendtg{\o}relsen p{\aa} den ene side ikke d{\ae}kker alle de overtr{\ae}delser, som kr{\ae}ves efter EU-forordningen, og at bekendtg{\o}relsen samtidigt sanktionerer overtr{\ae}delser af naturbeskyttelseslovens §§ 3, 8 og 15, som kun undtagelsesvis kan v{\ae}re relevant for de overtr{\ae}delser, der er omfattet af EU-forordningen.",
author = "Peter Pagh-Rasmussen",
year = "2021",
month = jun,
day = "23",
language = "Dansk",
volume = "2021",
pages = "181--192",
journal = "Tidsskrift for Milj{\o}",
issn = "1603-8398",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Krydsoverensstemmelse: Overtrædelser af naturbeskyttelsesloven og tilbagebetaling af EU’s landbrugsstøtte

AU - Pagh-Rasmussen, Peter

PY - 2021/6/23

Y1 - 2021/6/23

N2 - Artiklen belyser EU’s regler om krydsoverensstemmelse, hvorefter en landmand kan blive forpligtet til helt eller delvis at tilbagebetale landbrugsstøtte, hvis bestemte EU-regler om naturbeskyttelse, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd er overtrådt. Efter en introduktion til EU-reglerne fokuserer artiklen på, hvilke overtrædelser af habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet som er omfattet af reglerne om krydsoverensstemmelsessanktioner i forordning 1306/2013 om finansiering, forvaltning og overvågning af den fælles landbrugspolitik, og hvordan disse bestemmelser i habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet er gennemført i dansk lovgivning. Dette sammenholdes med den danske gennemførelse af krydsoverensstemmelsesforordningen i bekendtgørelse 2020/1861 om krydsoverensstemmelse. Analysen påviser, at der er alvorlige mangler i den danske gennemførelse af krydsoverensstemmelsesforordningen, da bekendtgørelsen på den ene side ikke dækker alle de overtrædelser, som kræves efter EU-forordningen, og at bekendtgørelsen samtidigt sanktionerer overtrædelser af naturbeskyttelseslovens §§ 3, 8 og 15, som kun undtagelsesvis kan være relevant for de overtrædelser, der er omfattet af EU-forordningen.

AB - Artiklen belyser EU’s regler om krydsoverensstemmelse, hvorefter en landmand kan blive forpligtet til helt eller delvis at tilbagebetale landbrugsstøtte, hvis bestemte EU-regler om naturbeskyttelse, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd er overtrådt. Efter en introduktion til EU-reglerne fokuserer artiklen på, hvilke overtrædelser af habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet som er omfattet af reglerne om krydsoverensstemmelsessanktioner i forordning 1306/2013 om finansiering, forvaltning og overvågning af den fælles landbrugspolitik, og hvordan disse bestemmelser i habitatdirektivet og fuglebeskyttelsesdirektivet er gennemført i dansk lovgivning. Dette sammenholdes med den danske gennemførelse af krydsoverensstemmelsesforordningen i bekendtgørelse 2020/1861 om krydsoverensstemmelse. Analysen påviser, at der er alvorlige mangler i den danske gennemførelse af krydsoverensstemmelsesforordningen, da bekendtgørelsen på den ene side ikke dækker alle de overtrædelser, som kræves efter EU-forordningen, og at bekendtgørelsen samtidigt sanktionerer overtrædelser af naturbeskyttelseslovens §§ 3, 8 og 15, som kun undtagelsesvis kan være relevant for de overtrædelser, der er omfattet af EU-forordningen.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2021

SP - 181

EP - 192

JO - Tidsskrift for Miljø

JF - Tidsskrift for Miljø

SN - 1603-8398

IS - 5

ER -

ID: 272643779