Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse. / Baaner, Lasse; Anker, Helle Tegner.

I: Tidsskrift for Landbrugsret, Bind 2012, 2012, s. 88-101.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Baaner, L & Anker, HT 2012, 'Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse', Tidsskrift for Landbrugsret, bind 2012, s. 88-101.

APA

Baaner, L., & Anker, H. T. (2012). Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse. Tidsskrift for Landbrugsret, 2012, 88-101.

Vancouver

Baaner L, Anker HT. Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse. Tidsskrift for Landbrugsret. 2012;2012:88-101.

Author

Baaner, Lasse ; Anker, Helle Tegner. / Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse. I: Tidsskrift for Landbrugsret. 2012 ; Bind 2012. s. 88-101.

Bibtex

@article{3180e41013bf4da6989b99a772d60b47,
title = "Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse",
abstract = "Indsatsplaner angives i vandplanerne som et virkemiddel til gennemf{\o}relse af grund- og drikkevandsbeskyttelsen i Danmark. Artiklen analyserer indsatsplanernes rolle i lyset af bestemmelserne i vandrammedirektivet og samler op p{\aa} nogle af de v{\ae}sentlige retlige sp{\o}rgsm{\aa}l i forbindelse med udarbejdelse og realisering af indsatsplaner. Endvidere diskuteres indsatsplanernes rolle i forhold til milj{\o}godkendelse af husdyrbrug. Det konkluderes, at der hverken i det ene eller det andet regels{\ae}t er taget grundigt stilling til brugen af indsatsplaner, og at den nuv{\ae}rende regulering ikke er hensigtsm{\ae}ssig. Indsatsplaner er prim{\ae}rt egnet til at h{\aa}ndtere s{\ae}rlige, lokale drikkevandsinteresser og ikke at beskytte grundvandet som helhed. Der argumenteres afslutningsvist for, at fokus b{\o}r rettes mod en ny generel regulering af al g{\o}dningsanvendelse, hvor der med afs{\ae}t i vandplanerne og de tilknyttede omr{\aa}deudpegninger tages hensyn til de enkelte omr{\aa}ders s{\aa}rbarhed i forhold til grundvandet.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, Indsatsplaner, Grundvandsdirektivet, Vandrammedirektivet, EU-ret, Milj{\o}ret, Vandforvaltning, Milj{\o}godkedelse af husdyrbrug, Vandmilj{\o}, Grundvandsbeskyttelse, Indsatsplanl{\ae}gning, Husdyrbrug, Nitratforurening",
author = "Lasse Baaner and Anker, {Helle Tegner}",
year = "2012",
language = "Dansk",
volume = "2012",
pages = "88--101",
journal = "Tidsskrift for Landbrugsret",
issn = "1399-252X",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse

AU - Baaner, Lasse

AU - Anker, Helle Tegner

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Indsatsplaner angives i vandplanerne som et virkemiddel til gennemførelse af grund- og drikkevandsbeskyttelsen i Danmark. Artiklen analyserer indsatsplanernes rolle i lyset af bestemmelserne i vandrammedirektivet og samler op på nogle af de væsentlige retlige spørgsmål i forbindelse med udarbejdelse og realisering af indsatsplaner. Endvidere diskuteres indsatsplanernes rolle i forhold til miljøgodkendelse af husdyrbrug. Det konkluderes, at der hverken i det ene eller det andet regelsæt er taget grundigt stilling til brugen af indsatsplaner, og at den nuværende regulering ikke er hensigtsmæssig. Indsatsplaner er primært egnet til at håndtere særlige, lokale drikkevandsinteresser og ikke at beskytte grundvandet som helhed. Der argumenteres afslutningsvist for, at fokus bør rettes mod en ny generel regulering af al gødningsanvendelse, hvor der med afsæt i vandplanerne og de tilknyttede områdeudpegninger tages hensyn til de enkelte områders sårbarhed i forhold til grundvandet.

AB - Indsatsplaner angives i vandplanerne som et virkemiddel til gennemførelse af grund- og drikkevandsbeskyttelsen i Danmark. Artiklen analyserer indsatsplanernes rolle i lyset af bestemmelserne i vandrammedirektivet og samler op på nogle af de væsentlige retlige spørgsmål i forbindelse med udarbejdelse og realisering af indsatsplaner. Endvidere diskuteres indsatsplanernes rolle i forhold til miljøgodkendelse af husdyrbrug. Det konkluderes, at der hverken i det ene eller det andet regelsæt er taget grundigt stilling til brugen af indsatsplaner, og at den nuværende regulering ikke er hensigtsmæssig. Indsatsplaner er primært egnet til at håndtere særlige, lokale drikkevandsinteresser og ikke at beskytte grundvandet som helhed. Der argumenteres afslutningsvist for, at fokus bør rettes mod en ny generel regulering af al gødningsanvendelse, hvor der med afsæt i vandplanerne og de tilknyttede områdeudpegninger tages hensyn til de enkelte områders sårbarhed i forhold til grundvandet.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - Indsatsplaner

KW - Grundvandsdirektivet

KW - Vandrammedirektivet

KW - EU-ret

KW - Miljøret

KW - Vandforvaltning

KW - Miljøgodkedelse af husdyrbrug

KW - Vandmiljø

KW - Grundvandsbeskyttelse

KW - Indsatsplanlægning

KW - Husdyrbrug

KW - Nitratforurening

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2012

SP - 88

EP - 101

JO - Tidsskrift for Landbrugsret

JF - Tidsskrift for Landbrugsret

SN - 1399-252X

ER -

ID: 38325679