Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension: Et essay

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Standard

Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension : Et essay. / Henrichsen, Carsten Michael.

Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning. red. / Rikke Gottrup; Bent Ole Gram Mortensen. 2019. udg. Kæbenhavn : Djøf Forlag, 2019. s. 39-66.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Henrichsen, CM 2019, Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension: Et essay. i R Gottrup & BO Gram Mortensen (red), Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning. 2019 udg, Djøf Forlag, Kæbenhavn, s. 39-66.

APA

Henrichsen, C. M. (2019). Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension: Et essay. I R. Gottrup, & B. O. Gram Mortensen (red.), Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning (2019 udg., s. 39-66). Djøf Forlag.

Vancouver

Henrichsen CM. Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension: Et essay. I Gottrup R, Gram Mortensen BO, red., Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning. 2019 udg. Kæbenhavn: Djøf Forlag. 2019. s. 39-66

Author

Henrichsen, Carsten Michael. / Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension : Et essay. Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning. red. / Rikke Gottrup ; Bent Ole Gram Mortensen. 2019. udg. Kæbenhavn : Djøf Forlag, 2019. s. 39-66

Bibtex

@inbook{559a448e1166443b8e1d04659edcb32c,
title = "Det kommunale r{\aa}derum - s{\ae}rligt i sager om f{\o}rtidspension: Et essay",
abstract = "Artiklen er dels et opg{\o}r med opfattelsen af kommunerne som neutrale enheder til en uselvst{\ae}ndig - upolitisk - administration af en forholdsvis detaljeret besk{\ae}ftigelseslovgivning, og dels tager den livtag med domstolenes traditionsbundne tilbageholdenhed med at efterpr{\o}ve lovligheden af de sk{\o}nsm{\ae}ssige afg{\o}relser, som tr{\ae}ffes efter denne lovgivning - her med Ankestyrelsen som en administrativ kontrolenhed, der helt synes at have mistet sit retsideologiske kompas med hensyn til borgernes retssikkerhed og retsbeskyttelse som rettesnor. Herudover rettes kritik af f{\o}rtidspensionsreformen af 2013, som efter forfatterens opfattelse b{\ae}rer pr{\ae}g af d{\aa}rligt lovgivningsteknisk h{\aa}ndv{\ae}rk, som har v{\ae}ret uden praktisk effekt, og som m{\aa}ske dybest set ogs{\aa} var helt overfl{\o}dig. ",
author = "Henrichsen, {Carsten Michael}",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-574-4344-8",
pages = "39--66",
editor = "Rikke Gottrup and {Gram Mortensen}, {Bent Ole}",
booktitle = "Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "2019",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Det kommunale råderum - særligt i sager om førtidspension

T2 - Et essay

AU - Henrichsen, Carsten Michael

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Artiklen er dels et opgør med opfattelsen af kommunerne som neutrale enheder til en uselvstændig - upolitisk - administration af en forholdsvis detaljeret beskæftigelseslovgivning, og dels tager den livtag med domstolenes traditionsbundne tilbageholdenhed med at efterprøve lovligheden af de skønsmæssige afgørelser, som træffes efter denne lovgivning - her med Ankestyrelsen som en administrativ kontrolenhed, der helt synes at have mistet sit retsideologiske kompas med hensyn til borgernes retssikkerhed og retsbeskyttelse som rettesnor. Herudover rettes kritik af førtidspensionsreformen af 2013, som efter forfatterens opfattelse bærer præg af dårligt lovgivningsteknisk håndværk, som har været uden praktisk effekt, og som måske dybest set også var helt overflødig.

AB - Artiklen er dels et opgør med opfattelsen af kommunerne som neutrale enheder til en uselvstændig - upolitisk - administration af en forholdsvis detaljeret beskæftigelseslovgivning, og dels tager den livtag med domstolenes traditionsbundne tilbageholdenhed med at efterprøve lovligheden af de skønsmæssige afgørelser, som træffes efter denne lovgivning - her med Ankestyrelsen som en administrativ kontrolenhed, der helt synes at have mistet sit retsideologiske kompas med hensyn til borgernes retssikkerhed og retsbeskyttelse som rettesnor. Herudover rettes kritik af førtidspensionsreformen af 2013, som efter forfatterens opfattelse bærer præg af dårligt lovgivningsteknisk håndværk, som har været uden praktisk effekt, og som måske dybest set også var helt overflødig.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-574-4344-8

SP - 39

EP - 66

BT - Nyere tendenser i nordisk kommunalrets forskning

A2 - Gottrup, Rikke

A2 - Gram Mortensen, Bent Ole

PB - Djøf Forlag

CY - Kæbenhavn

ER -

ID: 212060153