Design og analyse af eksperimenter i R

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportKompendium/lecture notesUndervisning

Standard

Design og analyse af eksperimenter i R. / Dahl, Malte Rokkjær.

2017. 21 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportKompendium/lecture notesUndervisning

Harvard

Dahl, MR 2017, Design og analyse af eksperimenter i R.

APA

Dahl, M. R. (2017). Design og analyse af eksperimenter i R.

Vancouver

Dahl MR. Design og analyse af eksperimenter i R. 2017. 21 s.

Author

Dahl, Malte Rokkjær. / Design og analyse af eksperimenter i R. 2017. 21 s.

Bibtex

@book{f3603d451a1848c69c5897afb5460474,
title = "Design og analyse af eksperimenter i R",
abstract = "Hvordan designer vi transparente og reproducerbare eksperimenter med tilstr{\ae}kkelig power? Hvordan vrider vi mest mulig efficiens ud af dem? Og hvordan kan vi anvende selve randomiseringen som afs{\ae}t for kausal inferens? Denne note introducerer et udsnit af metoder til at designe og analysere eksperimentelle studier med afs{\ae}t i statistikprogrammet R. Det er h{\aa}bet, at notatet vil v{\ae}re en hj{\ae}lp til at reflektere over, designe, og analysere eksperimenter i forbindelse med bachelorprojekter eller specialer - og forh{\aa}bentligt ogs{\aa} i arbejde med eksperimenter uden for instituttets mure. Notatet ber{\o}rer selvsagt kun en lille del af den omfattende litteratur, men for s{\aa} vidt mulig henvises til videre l{\ae}sning, s{\ae}rligt til relevante kapitler i Gerber & Green (2012). Notatets indhold kan inddeles i tre. I f{\o}rste del introduceres metoder til at maksimere efficiens og transparens i designfasen, herunder behandles simulering af data, poweranalyse, komplet randomisering og blokrandomisering. I notatets anden del introduceres designbaseret inferens - s{\aa}kaldt randomiseringsinferens - som framework til at analysere eksperimentelle data. I tredje del uddybes eksempler p{\aa} analyser af eksperimentelle data, herunder balancetest, hypotesetest med og uden kovariatjustering, interaktioner samt udledning af konfidensintervaller. Det antages, at l{\ae}seren har et grundl{\ae}ggende kendskab til R samt til potentiel outcomes-frameworket. De indledende kapitler i Gerber & Green (2012) eller Imbens & Athey (2017) er gode steder at starte for en introduktion eller genopfriskning.",
author = "Dahl, {Malte Rokkj{\ae}r}",
year = "2017",
month = dec,
day = "8",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Design og analyse af eksperimenter i R

AU - Dahl, Malte Rokkjær

PY - 2017/12/8

Y1 - 2017/12/8

N2 - Hvordan designer vi transparente og reproducerbare eksperimenter med tilstrækkelig power? Hvordan vrider vi mest mulig efficiens ud af dem? Og hvordan kan vi anvende selve randomiseringen som afsæt for kausal inferens? Denne note introducerer et udsnit af metoder til at designe og analysere eksperimentelle studier med afsæt i statistikprogrammet R. Det er håbet, at notatet vil være en hjælp til at reflektere over, designe, og analysere eksperimenter i forbindelse med bachelorprojekter eller specialer - og forhåbentligt også i arbejde med eksperimenter uden for instituttets mure. Notatet berører selvsagt kun en lille del af den omfattende litteratur, men for så vidt mulig henvises til videre læsning, særligt til relevante kapitler i Gerber & Green (2012). Notatets indhold kan inddeles i tre. I første del introduceres metoder til at maksimere efficiens og transparens i designfasen, herunder behandles simulering af data, poweranalyse, komplet randomisering og blokrandomisering. I notatets anden del introduceres designbaseret inferens - såkaldt randomiseringsinferens - som framework til at analysere eksperimentelle data. I tredje del uddybes eksempler på analyser af eksperimentelle data, herunder balancetest, hypotesetest med og uden kovariatjustering, interaktioner samt udledning af konfidensintervaller. Det antages, at læseren har et grundlæggende kendskab til R samt til potentiel outcomes-frameworket. De indledende kapitler i Gerber & Green (2012) eller Imbens & Athey (2017) er gode steder at starte for en introduktion eller genopfriskning.

AB - Hvordan designer vi transparente og reproducerbare eksperimenter med tilstrækkelig power? Hvordan vrider vi mest mulig efficiens ud af dem? Og hvordan kan vi anvende selve randomiseringen som afsæt for kausal inferens? Denne note introducerer et udsnit af metoder til at designe og analysere eksperimentelle studier med afsæt i statistikprogrammet R. Det er håbet, at notatet vil være en hjælp til at reflektere over, designe, og analysere eksperimenter i forbindelse med bachelorprojekter eller specialer - og forhåbentligt også i arbejde med eksperimenter uden for instituttets mure. Notatet berører selvsagt kun en lille del af den omfattende litteratur, men for så vidt mulig henvises til videre læsning, særligt til relevante kapitler i Gerber & Green (2012). Notatets indhold kan inddeles i tre. I første del introduceres metoder til at maksimere efficiens og transparens i designfasen, herunder behandles simulering af data, poweranalyse, komplet randomisering og blokrandomisering. I notatets anden del introduceres designbaseret inferens - såkaldt randomiseringsinferens - som framework til at analysere eksperimentelle data. I tredje del uddybes eksempler på analyser af eksperimentelle data, herunder balancetest, hypotesetest med og uden kovariatjustering, interaktioner samt udledning af konfidensintervaller. Det antages, at læseren har et grundlæggende kendskab til R samt til potentiel outcomes-frameworket. De indledende kapitler i Gerber & Green (2012) eller Imbens & Athey (2017) er gode steder at starte for en introduktion eller genopfriskning.

M3 - Kompendium/lecture notes

BT - Design og analyse af eksperimenter i R

ER -

ID: 189666959