Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning. / Gundersen, Per; Johannsen, Vivian Kvist.

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2016. 36 s. (IGN Rapport).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Gundersen, P & Johannsen, VK 2016, Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning. IGN Rapport, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet.

APA

Gundersen, P., & Johannsen, V. K. (2016). Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet. IGN Rapport

Vancouver

Gundersen P, Johannsen VK. Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2016. 36 s. (IGN Rapport).

Author

Gundersen, Per ; Johannsen, Vivian Kvist. / Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning. Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, 2016. 36 s. (IGN Rapport).

Bibtex

@book{c30b817426be4c99b6fc66fb54ea86fc,
title = "Ammoniakf{\o}lsomme skove – kortl{\ae}gning og vejledning",
abstract = "Dette projekt bidrager med grundlag for en hurtigere og mere ensartet vurdering af ammoniakf{\o}lsomme skove, n{\aa}r kommunerne udarbejder milj{\o}godkendelser i forhold til husdyrbekendtg{\o}relsen. Projektet har toleverancer:Der foretages en kortl{\ae}gningen af ammoniakf{\o}lsomme skove, s{\aa}ledes at der kun medtages skove der er potentielt ammoniakf{\o}lsomme efter definitionen i husdyrbekendtg{\o}relsen. Ammoniakf{\o}lsom skov identificeres ud fra eksisterende viden via en GIS analyse. GIS analysen, resulterer i et kort over skove, der med stor sandsynlighed er ammoniakf{\o}lsomme, og som kommunerne kan bruge som grundlag for en identifikation af skove, der skal gennemg{\aa} en vurdering af mulig p{\aa}virkning af {\o}get ammoniakp{\aa}virkning. Der er udarbejdet et kortlag s{\aa}ledes at det er muligt at tilg{\aa} de enkelte klassifikationer der indg{\aa}r i udpegningen.I forbindelse med revision af husdyrbekendtg{\o}relsen i 2011 blev vurderingen af husdyrbrugs mulige p{\aa}virkning af skove konkretiseret yderligere i forhold til den tidligere lovgivning. Dette projekt indeholder en vejledning til kommuner og ans{\o}gere i hvilke elementer der kan indg{\aa} i vurderingen og i hvordan vurdering kan foretages for det konkrete areal, der er udpeget som ammoniakf{\o}lsom skov. Rapporten redeg{\o}r for kv{\ae}lstofs (og dermed ammoniaks) effekter i skove og baggrunden for fastl{\ae}ggelse af t{\aa}legr{\ae}nser for kv{\ae}lstof i skov. Vurdering af merdepositionen i forhold til t{\aa}legr{\ae}nsen udg{\o}r en v{\ae}sentlig del af den vurdering som kommunerne skal foretage. En kortfattet oversigt over lementerne i vurderingen er samlet i et flowdiagram til sidst i rapporten.",
author = "Per Gundersen and Johannsen, {Vivian Kvist}",
year = "2016",
month = dec,
day = "28",
language = "Dansk",
series = "IGN Rapport",
publisher = "Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, K{\o}benhavns Universitet",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning

AU - Gundersen, Per

AU - Johannsen, Vivian Kvist

PY - 2016/12/28

Y1 - 2016/12/28

N2 - Dette projekt bidrager med grundlag for en hurtigere og mere ensartet vurdering af ammoniakfølsomme skove, når kommunerne udarbejder miljøgodkendelser i forhold til husdyrbekendtgørelsen. Projektet har toleverancer:Der foretages en kortlægningen af ammoniakfølsomme skove, således at der kun medtages skove der er potentielt ammoniakfølsomme efter definitionen i husdyrbekendtgørelsen. Ammoniakfølsom skov identificeres ud fra eksisterende viden via en GIS analyse. GIS analysen, resulterer i et kort over skove, der med stor sandsynlighed er ammoniakfølsomme, og som kommunerne kan bruge som grundlag for en identifikation af skove, der skal gennemgå en vurdering af mulig påvirkning af øget ammoniakpåvirkning. Der er udarbejdet et kortlag således at det er muligt at tilgå de enkelte klassifikationer der indgår i udpegningen.I forbindelse med revision af husdyrbekendtgørelsen i 2011 blev vurderingen af husdyrbrugs mulige påvirkning af skove konkretiseret yderligere i forhold til den tidligere lovgivning. Dette projekt indeholder en vejledning til kommuner og ansøgere i hvilke elementer der kan indgå i vurderingen og i hvordan vurdering kan foretages for det konkrete areal, der er udpeget som ammoniakfølsom skov. Rapporten redegør for kvælstofs (og dermed ammoniaks) effekter i skove og baggrunden for fastlæggelse af tålegrænser for kvælstof i skov. Vurdering af merdepositionen i forhold til tålegrænsen udgør en væsentlig del af den vurdering som kommunerne skal foretage. En kortfattet oversigt over lementerne i vurderingen er samlet i et flowdiagram til sidst i rapporten.

AB - Dette projekt bidrager med grundlag for en hurtigere og mere ensartet vurdering af ammoniakfølsomme skove, når kommunerne udarbejder miljøgodkendelser i forhold til husdyrbekendtgørelsen. Projektet har toleverancer:Der foretages en kortlægningen af ammoniakfølsomme skove, således at der kun medtages skove der er potentielt ammoniakfølsomme efter definitionen i husdyrbekendtgørelsen. Ammoniakfølsom skov identificeres ud fra eksisterende viden via en GIS analyse. GIS analysen, resulterer i et kort over skove, der med stor sandsynlighed er ammoniakfølsomme, og som kommunerne kan bruge som grundlag for en identifikation af skove, der skal gennemgå en vurdering af mulig påvirkning af øget ammoniakpåvirkning. Der er udarbejdet et kortlag således at det er muligt at tilgå de enkelte klassifikationer der indgår i udpegningen.I forbindelse med revision af husdyrbekendtgørelsen i 2011 blev vurderingen af husdyrbrugs mulige påvirkning af skove konkretiseret yderligere i forhold til den tidligere lovgivning. Dette projekt indeholder en vejledning til kommuner og ansøgere i hvilke elementer der kan indgå i vurderingen og i hvordan vurdering kan foretages for det konkrete areal, der er udpeget som ammoniakfølsom skov. Rapporten redegør for kvælstofs (og dermed ammoniaks) effekter i skove og baggrunden for fastlæggelse af tålegrænser for kvælstof i skov. Vurdering af merdepositionen i forhold til tålegrænsen udgør en væsentlig del af den vurdering som kommunerne skal foretage. En kortfattet oversigt over lementerne i vurderingen er samlet i et flowdiagram til sidst i rapporten.

M3 - Rapport

T3 - IGN Rapport

BT - Ammoniakfølsomme skove – kortlægning og vejledning

PB - Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

ER -

ID: 171620125