Wiebke Marie Junk

Wiebke Marie Junk

Lektor

 

Wiebke Marie Junk er Adjunkt på Institut for Statskundskab. Hendes forskningsinteresser er relateret til Offentlig Politik, Komparativ Politik, Governance i den Europæiske Union og/eller globalt, og (demokratisk) deltagelse. Hun forsker især i politiske beslutningsprocesser på nationalt og europæisk plan, med fokus på lobbyisters indflydelse på politiske beslutninger.

Wiebke var en del af GovLis projektet (kort for: When does Government Listen to the Public?), som undersøger, hvor lydhøre europæiske regeringer er overfor interessegrupper og befolkning. Hun fik ph.d.-graden på Instituttet for Statskundskab i 2018 på baggrund af sin afhandling om lobby-koalitioner. 

I sin PhD undersøgte hun, hvordan interessegrupper samarbejder i lobbykoalitioner og hvordan de ved forskelige former for kooperation øjer chancen for at opnå deres politiske mål.

 

Aktuel forskning

Wiebkes nyeste forskning kigger på interessegruppers rolle i politiske processer i Europa.

I maj 2020 har hun søsat forskningsprojektet InterCov, som belyser coronakrisens effekter på lobbyverdenen i ni europæiske lande og på EU-plan. InterCov er et samarbejde mellem forskere i Danmark, Irland og Nederlandene.

Wiebkes forskning er blevet udgivet i blandt andet American Journal of Political Science (AJPS), Journal of European Public Policy (JEPP), Governance, European Journal of International Relations (EJIR) og Comparative Political Studies (CPS).

Undervisnings- og vejledningsområder

Wiebkes nuværende og tidligere undervisningsportfolio indeholder kurser om: Offentlig Politik; Institutioner, Politik og Politiske Processer i EU; Lobbyisme og Interesseorganisationer; Politisk Repræsentation og Legitimitet; International Offentlig Forvaltning; og Avancerede Metoder i EU-forskning. Hun vejleder desuden specialer om forskellige emner relateret til offentlig, europæisk og EU politik.

Træffetid: tirsdage kl. 14:00-15:00.

ID: 143258754