Walden Bjørn-Yoshimoto

Walden Bjørn-Yoshimoto

Adjunkt

Jeg har en baggrund i biokemi og molekylær farmakologi, or har 3 års erfaring fra den farmaceutiske/bioteknologiske industri. Hovedparten af min forskning har dog fundet sted indenfor akademiske rammer.
Min forskning har fokuseret på cellulær og molekylær neurofarmakologi, hvor jeg tidligere arbejdede med neurotransmitter transportører, før jeg vendte mig mod GPCR, som er relevante i neurovidenskaben
Min nuværende forskning fokuserer på keglesnegle peptider (conopeptider), mere specifikt på conopeptider, som ”efterligner” endogene GPCR-modulerende humane neuropeptider. Jeg benytter primært bioinformatiske metoder, sammen med funktionelle farmakologiske assays til at identificere nye conopeptider, som potentielle terapeutiske stoffer og/eller farmakologisker ”værktøjer” til bedre at kunne forstå forskellige neuropeptid-systemer.

 

Primære forskningsområder

  • Keglesnegle peptider
  • Neuropeptider
  • Peptidhormoner
  • Endogene signaleringspeptider
  • Giftstoffer fra dyr
  • G protein-koplede receptorer (GPCR)

 

Aktuel forskning

Min nuværende forskning drejer sig om keglesnegl peptider, mere specifikt at identificere keglesnegl peptiders, som efterligner endogene neuropeptider. Jeg bruger forskellige metoder til dette, som spænder fra bioinformatiske tilgange, hvor jeg udvikler nye algoritmer til at identificere denne type sekvenser (noget de traditionelle tilgange, f.eks. BLAST, ikke er så gode til) i de store databaser af conopeptides-sekvenser vi har. De identificerede conopeptider bliver videre testet og karakteriseret i en række in vitro farmakologiske assays på relevante receptorer, primært forskellige GPCR. Derudover arbejder jeg også med en række conopeptider som allerede er identificeret, og som efterligner peptid-hormonet somatostatin. Disse har vist sig at have smertelindrende effekt, som ikke virker gennem opioid systemet, så vi er interesserede i disse som mulige kandidater til at afløse de traditionelle opioider (f.eks.. morfin) som p.t. bruges klinisk, men som kommer med en række bivirkninger og højt misbrugspotentiale.

 

Undervisnings- og vejledningsområder

Vi er altid interesserede i at høre fra potentielle studerende, som kunne have lyst til at lave et projekt i vores lab. Skriv gerne en email, både hvis i selv har en idé i gerne vil lave til et projekt, eller hvis i bare synes at forskningen lyder interessant, og har lyst til at høre om hvad vi har af projekter som ville passe til en studerende. Du kan læse mere om gruppen her på KUs hjemmesider, eller på https://helenasafavi.com.

ID: 49166531