Ruth Loos

Ruth Loos

Professor

  • Loos Group

    Blegdamsvej 3B, Mærsk Tårnet, 7. sal

    2200 København N.

    Telefon: +4535337781Mobil: +4530589681

Min forskning fokuserer på ætiologien bag svær overvægt ved at identificere gener og genetiske loci, der bidrager til risikoen for svær overvægt og relaterede sygdomme. Ved at identificere gener, sigter mit team mod at få indsigt i den biologi, der ligger til grund for kropsvægtregulering, og de mekanismer, der forbinder svær overvægt med dets følgesygdomme. Med GIANT (Genetic Investigation of ANTropometric traits) -konsortiet har mit team bidraget til de fleste opdagelser inden for large-scale gen studier, hvor vi har fundet mange overvægt-associerede loci.

 

Desuden forsker mit team i mere raffinerede overvægtsfænotyper og biomarkører for at målrette de dybere lag, der definerer overvægt for fuldt ud at fange alle aspekter af den underliggende biologi. Udover at identificere gener og genetiske variationer, anvender jeg epidemiologiske metoder til at vurdere, hvilken rolle genetikken spiller i præcision medicin, ved at undersøge genetikkens betydning for at identificere undertyper af overvægt, prædiktere hvem der er i risiko for at udvikle overvægt og skræddersy forebyggelses- og behandling strategier. 

 

De følgende tre projekter er det aktuelle fokus for vores forskning:

I det første projekt sigter vi mod at få indsigt i de dybere lag af biologi, der ligger til grund for kropsvægtregulering og fedtfordeling. Det gør vi gennem identificering af ​​gener og genetiske variationer, der er forbundet med overvægt og risikofaktorer for overvægt.

I det andet projekt sigter vi mod at bestemme de genetiske og ikke-genetiske determinanter for kropsvægt gennem dyb-fænotyping af individer med høj vs. lav genetisk risiko for overvægt i recall-by-genotype studier. Dette projekt kræver indsigt i sjældne genetiske variationers rolle i overvægt.

I det tredje projekt vil vi bygge en præcisionssundhedskohorte for at identificere nøgleprædiktorer for individers metaboliske reaktioner på kost og motion for herigennem at forbedre præcisionen af ​​livsstilsanbefalinger for optimal sundhed. Dette projekt indebærer bærbare, mobile og sensorteknologier og kræver ekspertise i at generere og integrere multimodale data for bedre at forstå komplekse sygdomme.

ID: 183694311