Niels Lynnerup

Niels Lynnerup

Institutleder

Sprogkundskaber

Flydende i engelsk og italiensk. Kenskab til tysk og fransk.

Niels Lynnerup arbejder med retsantropologiske undersøgelser. Disse undersøgelser drejer sig oftest om identifikation, fx ved sammenligning af en gerningsmand som optaget på video under et røveri med en mistænkt. Især vurderes gang og legemsmål.  Dertil kommer analyser af menneskerester, igen mhp identificering, i tæt samarbejde med retspatologerne. De analysemetoder Niels Lynnerup har været med til at udvikle, benyttes også i udlandet.

Ud over dette område arbejder Niels Lynnerup også med biologisk-antropologiske undersøgelser af arkæologisk fundne skeletter. Dette arbejde foregå i tæt samarbejde med landets arkæologer og museer. Af interesse her er især sygdomsspor i oldtiden. Endelig er Niels Lynnerup også leder for en Antropologiske Samling: en samling af forhistoriske skeletter der rækker 10.000 år tilbage i tiden, og omfatter ca. 30.000 numre.

Niels Lynnerup blev cand. med. i 1988, og fik sin phd-grad i 1995 med en afhandling om undersøgelser af nordboernes skeletter fra Grønland fra år 1000-1500. Niels Lynnerup blev dr.med. i 2013 med en afhandling om retsantropologi og identifikation.

I 1998 forskede Niels Lynnerup ved National Museum of Natural History, Smithsonian Institution, Washington, D.C.  Niels Lynnerup har deltaget I en række arkæologiske undersøgelser og ekspeditioner I bl.a. Grønland, Mongoliet, Peru, Jordan, Tyrkiet og Iran, ligesom han har været involveret i undersøgelser i eks-Jugoslavien.

Niels Lynnerup er chef-redaktør for Scandinavian Journal og Forensic Medicine, samt medredaktør på bl.a. Medicine, Science and the Law og International Journal of Paleopathology. Han fungerer også som ekstern underviser ved Barts and the London Medical School, england og University of Dundee, Skotland.

Uddannelse

cand. med. ph.d.

ID: 4182