Michael Whyte

Michael Whyte

Lektor emeritus

Forskningsfelter

I mange år har min forskning været fokuseret på Østafrika, især Uganda. Jeg var optaget af spørgsmål om forandring, udvikling og empowerment, og de mange forbindelser mellem lokal praksis og global erfaring. Gennem årene har jeg forsøgt at kombineret akademisk forskning og anvendt arbejde i en række forskellige områder: landbrug, dyrehold og udvikling; alfabetisering og dens lokale konsekvenser; fødevaresikkerhed og madkultur; antropologi og miljø. Jeg har arbejdet med HIV/AIDS programmer I Tanzania, Lesotho og Uganda, seneste med konsekvenserne for familier og lokalsamfund af udrulning af antiretroviral behandling (ART). I øjeblikket fortsætter jeg med at deltage i programmer for opbygningen af ​​forskningskapacitet ved Gulu University; desuden forsker jeg på jord konflikter og regeringsførelse i post-konfliktsituationer I nordlig Uganda.

Forskningsgrupper

Fra 2009-13 arbejdet jeg sammen med kolleger fra Aarhus Universitet og Gulu University på et ENRECA projekt om post conflict human security.  Samarbejdet fortsat fra 2013 under et FFU-støttet forskningsprojekt om jord konflikter og regeringsførelse i et post-konflikt samfund.

Jeg er også aktiv i det Danida-sponsorerede program Building Stronger Universities, som nu er i fase II. Her er jeg co-koordinator for samarbejde mellem danske universitater og Gulu University.

Akademiske bidrag

• Samarbejde med kolleger til at styrke forskningskapaciteten i samfundsvidenskab på Gulu University

• Udforskning af lokale konsekvenser af regeringsførelse og konflikter i post-konflikt Uganda

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Dilemmas of knowledge production in Ugandan universities

  Whyte, Michael & Whyte, Susan Reynolds, 9 nov. 2015, Higher Education and Capacity Building in Africa: The Geography of Power and Knowledge. Adriansen, H. K., Madsen, L. M. & Jensen, S. (red.). Routledge

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Food

  Whyte, Michael & Whyte, Susan Reynolds, 2014, Second Chances: Surviving AIDS in Uganda. Whyte, S. R. (red.). Durham: Duke University Press, s. 200-214 15 s.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

ID: 3965