Michael Larsen

Michael Larsen

Klinisk Professor, Klinisk professor

Primære forskningsområder

Nethindesygdomme. Medicinsk behandling og laserbehandling af nethindesygdomme. Arvelige sygdomme i nethinde, årehinde og synsnerve. Fysiologisk optik og ikke-invasiv undersøgelse af øjet. Eksperimentel fotokemi og fotolytisk behandling af øjet. Kontrollerede kliniske interventionsstudier.

Aktuel forskning

Behandlingsforsøg for aldersrelateret maculadegeneration, diabetisk retinopati, retinal veneokklusion, central serøs chorioretinopati, retinitis pigmentosa. Studier af diagnostiske metoder og spontanforløb af synsnervesygdom, nærsynethed, arvelige nethindesygdomme. Udvikling af optiske metoder til diagnostik og behandling af øjensygdomme.

Erhvervssamarbejde

Et projekt med Torsana Diabetes Diagnostics A/S (senere RetinaLyze A/S) 1998-2003 vedrørende udvikling of automatiseret digital billeddiagnostik og ikke-invasiv glukosemonitorering førte til dannelsen af Visiopharm A/S, som i dag er en førende leverandør af programmel til biomedicinsk  billeddiagnostik, og Medtronic R&D Diabetes Denmark A/S, som udvikler metoder til overvågning af sukkersygebehandling. Et projekt med DTU og NKT Photonics (tidl. Koheras A/S) 2007-2011, støttet af Højteknologifonden, omhandlede udviklingen af nye lyskilder og femtosekundlasere til behandling af øjets linse og førte til udvikling og markedsføring af SuperK hvidlyslaseren fra NKT Photonics.

Søgeord

Øjet, øjne, øjensygdom, syn, synet, synsforstyrrelser, blind, blindhed.

Publikationer

http://www.researcherid.com/rid/E-9620-2010

ID: 544677