Mette Sandbye

Mette Sandbye

Professor

Primære forskningsområder

Fotografiets historie og teori, samtidskunst, det 20. århundredes avantgardekunst, fotografi som hverdagslivskultur. Jeg leder IKKs forskningsgruppe Thinking Photography Today.

Jeg har udgivet flere monografier: Kedelige Billeder. Fotografiets snapshotæstetik 2007, Manual til dansk samtidskunst 2006 (med Lisbeth Bonde), Mindesmærker. Tid og erindring i fotografiet 2001, Sex, løgn og fotografi. Essays om kunst, fotografi, snapshots og virkelighed 1995 (med Erik Steffensen), Det iscenesatte fotografi 1992.

Jeg var redaktør af Dansk Fotografihistorie 2004, og jeg har udgivet flere antologier.

Aktuel forskning

Arbejder for tiden med en undersøgelse af familieafotoalbummet fra 1960'erne til i dag med dansk, amerikansk og japansk materiale og et fokus på materialitet, social udveksling, kommunikation og personlig såvel som kollektiv historiefortælling.

Har i den forbindelse redigeret og udgivet antologien Digital Snaps (I.R. Tauris, 2014, m. Jonas Larsen); en samlet undersøgelse af hverdagsfotografiets 'nye medieøkologi' i lyset af de digitale forandringer. Har desuden de senere år skrevet om kunstnere som Pia Arke og Kent Klich, der arbejder med fotografi i feltet mellem arkiv, kunst og politisk dokumentar.

Arbejder desuden på et fællesnordisk projekt om kvindelig fotografkultur 1880-1930.

Interesseområder

Hovedinteresse: En generel og fortløbende undersøgelse af fotografiet som repræsentation og virkemåde, kunstnerisk såvel som kulturhistorisk.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Underviser fast i "Den moderne kulturs historie".

Vejledningsområder

  • Fotografiets historie, samtidskunst, det 20. århundredes avantgardekunst
  • Hovedinteresse: En generel og fortløbende undersøgelse af fotografiet som repræsentation og virkemåde, kunstnerisk såvel som kulturhistorisk.

ID: 6334