Marta Andhov

Marta Andhov

Lektor

 • JUR- CEPRI - Centre for Private Governance

  Karen Blixens Plads 16, 2300 København S, 6B Bygning 6B (Afsnit 3), Bygning: 6B-3-51

  Danmark

  Telefon: +4535335471

Medlem af:

  Marta Andhov er en anerkendt ekspert inden for udbudsret. Hun er ansat som lektor ved Københavns Universitets Juridiske Fakultet, hvor hendes forskning fokuserer på offentlige udbud, bæredygtighed og offentlige kontrakter.

  Marta er:

  • Medvært på den populære udbudsretlige podcast Bestek, der undersøger udbudsretlige udfordringer gennem uformelle men grundige diskussioner.

  Marta har tidligere stillet sin viden og ekspertise til rådighed for kerneprojekter for EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Institut for Menneskerettigheder. Hun har bidraget til professionaliseringen af udbudssektoren gennem samarbejde, undervisning og træning ved adskillige universiteter, nationale udbudsstyrelser og forskellige institutioner og offentlige myndigheder (eksempelvis Dansk Initiativ For Etisk Handel i Københavns Kommune). Hun har også afholdt en række seminarer/træninger for Chartered Institute of Procurement & Supply (CIPS), International Training Centre of the International Labour Organization (Italien) og Procurement Regulation Postgraduate Diploma at King's College, (Storbritannien).

  Generaladvokaten i EU-Domstolens sag C-332/20 refererede til Martas forskning. Flere beslutningstagere, herunder EU-Kommissionen, WTO og UNEP har ligeledes henvist til hendes forskning.

  Hun er medredaktør på bogen Cost and EU Public Procurement Law – Life-Cycle Costing for Sustainability, der bidrager til at udvikle redskaber og metodikker til brugen af livscykluskriterier ved offentlige udbud i EU. Den analyserer de mest relevante teoretiske og juridiske aspekter såsom EU-ret og kontraktteori, og indeholder både tværsektorielle bidrag og sektorspecifikke bidrag til nogle af de væsentligste markeder inden for bæredygtige varer og serviceydelser.

  Marta underviser ved Københavns Universitet i EU-udbudsret, bæredygtige udbud og offentlig kontraktsindgåelse. I 2019 blev Marta valgt som Haub Visiting Scholar ved Pace University's miljøretlige program, der er anerkendt som det førende miljøretlige program i USA.

  Hun har tidligere været PhD-studerende og postdoc ved Aarhus Universitet. I perioden var hun gæsteforsker ved Murdoch University i Australien og Institute for Competition & Procurement Studies ved Bangor University i Storbritannien.

  Marta samarbejder ofte med forskningscentre og praktikere fra hele verden, senest på et projekt om bæredygtige hovedstæder med George Washington University i USA og visuel kontraktsindgåelse i offentlige udbud med University of Western Australia.

  ID: 154266755