Kristina Winther-Jacobsen

Kristina Winther-Jacobsen

Lektor

Mine to hovedinteresser er studiet af landskaber og det symbiotiske forhold mellem mennesker og landskaber og studiet af keramik som en proxy til at forstå menneskers liv og aktiviteter.

Jeg er PI på det multidiplinære landskabsprojekt Life at the Furnace: copper smelting ecosystems in the north-western Troodos på Cypern bevilliget af CarlsbergfondetLife at the Furnace projektet tager udgangspunkt i resultaterne fra Troodos Archaeological and Environmental Survey Project i et forsøg på at skabe nye komplekse fortællinger om livet i det kobberproducerende landskab på nordsiden af Troodosbjergene under romerske overherredømme inspireret af vores samtids store spørgsmål om klima og bæredygtighed og UNESCOs Bæredygtighedsudviklingsmål 12 om ansvarlig forbrug og produktion. Hvordan håndterede de involverede den potentielt altødelæggende og giftige kobberproduktion, som herskerne i Rom havde en økonomisk interesse i? Hvordan spiller lokale, regionale og interregionale strategier sammen i organiseringen af produktionens forskellige delelementer såsom resurser (mineraler, trækul, vand), arbejdskraft (mennesker og dyr, ufaglært og specialiseret), fødekæder, beboelse, transport (infrastruktur), administration? Var det muligt at skabe bæredygtighed i forholdet mellem forbrug og produktion?

I øjeblikket studerer jeg også keramikken fra det romerske bad i Kition, som jeg publicerer i samarbejde med kandidatstuderende og yngre forskere.

Desuden skriver jeg på en bog på dansk om udviklingen af en ideologisk demokratisk materiel kultur i Athen i det 5. årh. f.v.t.

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  CERAMIC ASSEMBLAGES AND MATERIAL CONNECTIONS IN LATE ROMAN NORTH-WESTERN CYPRUS AND BEYOND

  Winther-Jacobsen, Kristina, 2022, I: Annual at the British School at Athens. 117, s. 353 - 391 39 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 2. Udgivet

  Ambeli tou Englezou, MP3339, a Hellenistic-Roman tomb in Arsinoe, Cyprus: The Ceramics

  Winther-Jacobsen, Kristina, 2022, I: Proceedings of the Danish Institute at Athens. 10, s. 83-234 151 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

ID: 13939223