Katrine Sand Andersen

Katrine Sand Andersen

Ph.d.-stipendiat

Træffetider: Onsdage kl. 13:00-14:00

Mit ph.d.-projekt er en del af EnVision-projektet, som undersøger visuoperceptuelle vanskeligheder hos voksne med cerebral parese.

Formålet med ph.d.-projektet er at undersøge hvordan voksne med cerebral parese oplever visuoperceptuelle vanskeligheder, samt at finde ud af hvilke former for visuoperceptuelle vanskeligheder voksne med cerebral parese kan have.

Det anslås at ca. 50-70% af børn med cerebral parese har synsvanskeligheder, som er relaterede til hjerneskade eller atypisk cerebral udvikling. Systematisk udredning af synsvanskeligheder er dog ikke en del af klinisk praksis, og der er dermed risiko for, at nogle vanskeligheder overses. Derudover har de få studier der findes på området, primært fokuseret på børn og unge. Der findes derfor meget sparsom viden om hvilke former for visuoperceptuelle vanskeligheder voksne med cerebral parese kan have, og om disse vanskeligheder manifesterer sig anderledes for voksne end for børn.

EnVision-projektet ledes af adjunkt Ro Robotham og er støttet af Elsassfonden, der arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese.

Supervisorer på ph.d.-projektet er adjunkt Ro Robotham og professor mso Randi Starrfelt.

ID: 135862628