Jens Friis Lund

Jens Friis Lund

Professor

Jeg er professor i politisk økologi på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi. Jeg er medstifter af forskerinitiativet Klima- og Omstillingsrådet som bidrager til den offentlige debat om klima, bæredygtighed og grøn omstilling fra et tværfagligt og retfærdighedsbaseret perspektiv.

Primære forskningsområder

Min forskning fokuserer på hvordan vi forstår forandringer i miljø og menneskers brug af samme. Jeg har særligt fokus på hvordan forskellige former for vidensproduktion er med til at forme vores forståelse af sådanne forandringer og de politiske dimensioner af sådan vidensproduktion. Jeg har arbejdet empirisk med skovforvaltning, naturbevarelse, udvikling og klimaforandringer.

Aktuel forskning

Pt forsker jeg i de politiske dimensioner af initiativer hvor skove og andre økosystemer indtænkes i klimaafbødningsstrategier.

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg er kursusansvarlig for kurserne ‘Environmental Justice’ og ‘Political Ecology’ and underviser i klimapolitik og forandringsstrategier i kurset ‘Climate Change Impacts, Adaptation and Mitigation’

Mulige interessekonflikter

I forbindelse med min forskning, undervisning, forskningsformidling og bredere samfundsmæssige engagement samarbejder jeg ofte med eksterne parter, herunder foredrag og rådgivning af offentlige myndigheder, virksomheder og civilsamfundsorganisationer. I ingen af disse sammenhænge modtager jeg personligt finansiel kompensation.

Jeg modtog i April 2023 valg til bestyrelsen i Teknologirådet (efter opkøbet af DeltagerDanmark) og modtager i den forbindelse et bestyrelseshonorar på lige fod med de andre medlemmer. 

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Den nye, farlige form for klimaskepsis

  Lund, Jens Friis & Jacobsen, Stefan Gaarsmand, 31 mar. 2019, I: Politiken. s. 5-6 (sektion 2) 2 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

 2. Udgivet

  Promising change, delivering continuity: REDD+ as conservation fad

  Lund, Jens Friis, Sungusia, E., Mabele, M. B. & Scheba, A., 2017, I: World Development. 89, s. 124–139 16 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Territoriality by conservation in the Selous-Niassa corridor in Tanzania

  Bluwstein, J. & Lund, Jens Friis, 2018, I: World Development. 101, s. 453-465 13 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

ID: 4230268