Jeanet Sinding Bentzen

Jeanet Sinding Bentzen

Lektor ¿ forfremmelsesprogrammet

Jeg er interesseret i hvorfor nogle lande idag er rigere end andre. I min søgen efter de dybereliggende årsager har min forskning ført mig langt tilbage i historien og ud i spørgsmål såsom "Hvor kommer religiøsitet fra?". Overordnede forskningsinteresser: Økonomisk vækst på langt sigt, kulturelle værdier, religion, institutioner, geografi.

Aktuel forskning

Forsker pt. blandt i en af de kendte dybe determinanter af økonomisk vækst, nemlig religion. Specifikt undersøger jeg hvorvidt forekomst af jordskælv øger religiøsitet på tværs af kloden, hvorvidt historisk magtulighed øger forekomsten af organiseret religion, og hvorvidt øget religiøsitet i et samfund bidrager til øget kønsulighed.

Undervisnings- og vejledningsområder

Underviser i økonomisk historie, som udforsker de historiske rødder til moderne vækst forskelle, Underviser i øvelsen "Fundamental Determinants of Economic Performance", som undersøger de tre dybe determinanter af forskelle i økonomisk udvikling, nemlig kulturelle værdier, institutioner og geografi. Derudover vejleder jeg diverse bachelor opgaver og specialer i empiriske test af diverse makroøkonomiske problemstillinger fra test af solow modellen til test af oprindelsen af ulighed.

ID: 5778