Jakob Dreyer

Jakob Dreyer

Ph.d. stipendiat

Medlem af:

  • Centre for Resolution of International Conflicts

Jakob Dreyer forsker i international politik med fokus på voldelig konflikt og klimasikkerhed. Jakobs Ph.d.-afhandling analyserer vold og skade i global politik, der har en fjern, langsom og indirekte karakter, fra ødelagte leveforhold skabt af menneskeskabte klimaforandringer til distancering fra fysisk vold i moderne krigsførelse.

Teoretisk trækker Jakob på international politisk sociologi med vægt på analyse af diplomatiske og militære aktører. Empirisk fokuserer Jakobs arbejde på forholdet mellem Europa og Vesten (særligt Danmark) og Mellemøsten (særligt Irak).

Han har en baggrund som sprogofficer i Arabisk og var i 2016 og 2017 udsendt til Irak under den internationale operation mod Islamisk Stat, Operation Inherent Resolve, han har tidligere arbejdet for Dansk Institut for Internationale Studier.

Undervisnings- og vejledningsområder

Undervisning og formidling

Jakob udviklede og underviste i efteråret 2021 i faget klimadiplomati: Dilemmaer mellem sikkerhed, handel og udvikling i samarbejde med Simon Wandel-Petersen og Klara Christensen fra Udenrigsministeriet (https://kurser.ku.dk/course/astk18370u/2021-2022). I efteråret 2019 underviste Jakob i specialiseringen, Internationale Relationer og Konfliktløsning og han har tidligere været instruktor i faget International Politik.

 

Jakob har bred erfaring med formidling inden for sit forskningsområde og har blandt andet bidraget med analyser til European Council of Foreign Relations, DR2, P1, TV2, Altinget, Kristeligt Dagblad og Ræson.

 

Vejledere

Jakobs Ph.d.-vejledere er Professor Ole Wæver og Seniorforsker, Helle Malmvig

ID: 182571204