Jacob Wienecke

Jacob Wienecke

Lektor

Medlem af:

  ResearcherID: P-6242-2014

  Scopus Author ID: 6602410533

  Min forskning fokuserer på bevægelse og læring. I forskningsgruppen gennemfører vi forsøg i felten og i laboratoriet, hvor feltstudierne ofte undersøger større anvendelsesorienterede designs, og laboratorieforsøgene er mere reduceret i sit setup, men undersøger mekanismer, der kan forklare sammenhængene imellem bevægelse og læring. Vores styrke er at vi er gode til at udvikle tværvidenskabelige interventionsstudier med børn og voksne, og vi har et stort netværk af nationale og internationale partnere.

  Feltstudierne er oftest skolebaseret interventionsstudier (RCT designs), hvor vi undersøger om og hvordan bevægelse, kognitive evner og læring hænger sammen. Interventionerne er som udgangspunkt altid spændende og legende, således at opmærksomheden bevares bedst muligt på opgaven/opgaverne.

  I laboratoriestudierne arbejder vi med forsøgsopstillinger hvor vi undersøger mekanismer der ligger til grund for sammenhængende imellem bevægelse og læring. Her anvender vi som regel EEG-målinger til at måle på hjerneaktiviteten.

  Igangværende og tidligere projekter:
  BasketMatematik
  Leg og læring i naturen
  PLAYMORE - Play-based motor-cognitive training for improved reading
  ACTIVESCHOOL projektet
  LIFESKILLS projektet

   

  På undervisningsområdet er jeg tilknyttet idrætsuddannelsen (bachelor) og den humanfysiologiske kandidatuddannelse, hvor jeg har ansvar for og undervisning på en række kurser (Se nedenfor). Udover den undervisning jeg selv varetager har jeg været studieleder for bacheloruddannelsen i IDRÆT (2013-2016) samt skrevet flere artikler med undervisningsorienteret perspektiv samt lærebøgerne Boldspil og Motorisk Indlæring (Forlaget Hetland, 2015) og Boldspilsundervisning i teori og praksis Forlaget Hetland, 2020)

  Følgende kurser underviser jeg på:

  • Boldspil (generelt)

  • Boldbasis

  • Basketball

  • Tilpasset idræt og bevægelse

  • Motorisk indlæring

  • Talentudvikling

  • Neuroplasticitet

   

  • Virksomhedsprojekt (har den overordnet vejlederfunktion på NEXS)

  • Vejleder på projekter (Specialeprojekter, projekter udenfor kursusregi, virksomhedsprojekter og bachelorprojekter)

  ID: 10431