Henrik Zobbe

Henrik Zobbe

Fakultetsdirektør, Emeritus

Medlem af:

  Jeg er fakultetsdirektør på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) på Københavns Universitet (2016-). Jeg er en del af direktionen på fakultetet og medlem af fakultetets ledelsesteam. Derudover leder jeg fakultetssekretariatet.

  Jeg har bl.a. ansvaret for, at organisationen SCIENCE løbende udvikles, den overordnede økonomistyring, samt at administration og styring understøtter udnyttelsen af fakultetets samlede potentiale.

  Jeg har mangeårige ledelsesmæssige erfaringer i det universitære system bag mig. Dette har både været inden for studenterpolitik, direktørposten for Veterinær- og Landbohøjskolens Kollegium (2000-2004), over at have været studieleder for uddannelserne i jordbrugsøkonomi og miljø- og naturressourceøkonomi (2004-2009) til at have være institutleder i 8 år for Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (2008-2016).

  Ud over ledelsesarbejdet har jeg siden 1999 og frem til i dag haft en akademisk løbebane med forskning, undervisning og myndighedsbetjening inden for landbrugsøkonomi og -politik. Jeg er oprindelig uddannet landmand (1988), men har efterfølgende taget en kandidatuddannelse i jordbrugsøkonomi (1999) samt en ph.d.-grad i jordbrugspolitik (2003).

  Jeg er en ivrig debattør og foredragsholder og har ry for at være skarp, ligefrem og god til at sætte en dagsorden. Mine hovedinteresser er ledelse, offentlig styring, landbrugsøkonomi og -politik og internationale forhold.

  Udvalgte publikationer

  1. Udgivet

   Grøn vækst, braklægning og naturpolitik

   Zobbe, Henrik, 2009, I: LandbrugsAvisen.

   Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - AvisartikelFormidling

  ID: 4227292