Henriette Elisabeth Autzen
Lektor
Molecular and Translational Pharmacology
Blegdamsvej 3B
2200 København N.
Aktuel forskning
Min gruppes forskning beskæftiger sig med at forbedre vores forståelse af de molekylære mekanismer som er grundlaget for vores smagssans ved brug af single-particle cryo-electron microscopy (cryo-EM) og komplementære biofysiske og biokemiske metoder. Komplementært til min forskning indenfor ionkanaler og receptorer udvikler jeg desuden værktøjer til brug under isoleringen af membranproteiner fra deres membraner, den primære flaskehals i membranprotein biokemi.
Læs mere om min forskningsgruppe her: www.autzenlab.com
Primære forskningsområder
- Membranproteiners struktur og funktion
- Single particle cryo-electron microscopy (cryo-EM)
- Udvikling af amphipatiske copolymerer til native nanodiscs
- Den molekylære basis for smagssans
- Lipid-protein interaktioner
Undervisnings- og vejledningsområder
Underviser i kurserne:
Udvalgte publikationer
Membrane mimetic systems in Cryo-EM: keeping membrane proteins in their native environment
Autzen, Henriette Elisabeth, Julius, D. & Cheng, Y., 2019, I: Current Opinion in Structural Biology. 58, s. 259-268Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Structure of the human TRPM4 ion channel in a lipid nanodisc
Autzen, Henriette Elisabeth, Myasnikov, A. G., Campbell, M. G., Asarnow, D., Julius, D. & Cheng, Y., 2018, I: Science. 359, 6372, s. 228-232 5 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Controlling styrene maleic acid lipid particles through RAFT
Smith, A. A. A., Autzen, Henriette Elisabeth, Laursen, Tomas, Wu, V., Yen, M., Hall, A., Hansen, S. D., Cheng, Y. & Xu, T., 2017, I: Biomacromolecules. 18, 11, s. 3706-3713 8 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
ID: 128183721