Dennis Sandris Nielsen
Professor MSO
Microbiology and Fermentation
Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg C, Fødevarebygningen, Bygning: 85-4-H434
ORCID: 0000-0001-8121-1114
Primære forskningsområder
- Komplekse mikrobielle miljøer, med primær fokus på tarmflora (dyr og mennesker) og fødevarer
- Indflydelsen af kost, prebiotika og probiotika på tarmmikrobiomet – og vært-tarmmikrobiom-interaktioner
- Bakteriofagers rolle i tarmmikrobiomet - og deres betydning for sundhed og sygdom
- Målrettede interventioner til manipulering af tarmmikrobiomet (bakteriofager osv.)
- Fermenterede fødevarer, herunder kakao, kaffe, cider, vin, mejeriprodukter osv.
- Hurtigmetoder til karakterisering af komplekse mikrobielle miljøer (high throughput qPCR, sekventering osv.)
- Kobling af bioinformatiske og phenotypiske/kemiske/spektroskopiske data
Undervisnings- og vejledningsområder
- Kursusansvarlig for bachelorkurset ’’Basal Cell and Molecular Biology’’.
- Delt Kursusansvarlig for kandidatkurserne ’’Cool Climate Viticulture and Enology” og ”Applied ’Cool Climate Viticulture and Enology”
- Forelæser på flere mikrobiologikurser, både på bachelor, kandidat og Ph.d.
- Vejleder for talrige BSc, MSc og PhD-studerende
ID: 4224545
Flest downloads
-
8005
downloads
A possible link between food and mood: dietary impact on gut microbiota and behavior in BALB/c mice
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
6462
downloads
The microbiology of Ghanaian cocoa fermentations
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Ph.d.-afhandling
Udgivet -
4630
downloads
Gut microbiota in human adults with type 2 diabetes differs from non-diabetic adults
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet