Astrid Pernille Jespersen

Astrid Pernille Jespersen

Professor, Centerleder

Leder af Center for Humanistisk Sundhedsforskning(CoRe) ved Saxo-Institutet, KU siden 2013. Jeg forsker indenfor kulturanalyse og humanistisk sundhedsforskning med særlig fokus på sundhed i hverdagen, livsstilsændringer, fedme, aldring, fysisk aktivitet og tværfagligt og offentlig/privat samarbejde. 

Aktuel forskning

Leder af Copenhagen Centre for Health Research in the Humanities (CoRe) (core.ku.dk).

Siden 2013 har jeg spillet en ledende rolle i at udvikle synergier og samarbejde mellem Humanistisk Sundhedsforskning, Etnologi og sundheds- og naturvidenskab. Denne indsats har bl.a. ført til udvikling af kontekstfølsomme, praksisbaserede forståelser af sundhed i hverdagen, og udvikling af bl.a. kvalitative metoder og værktøjer, der kan integreres i design af klinisk forskning. Disse resultater er udviklet gennem flere års tæt samarbejde med forskere fra andre fakulteter på Københavns Universitet, samt samarbejder med offentlige og private partnere. I samme periode er den humanistiske sundhedsforskning, forankret i CoRe,  i stigende grad blevet internationalt anerkendt som et eksempel på succesfuld tværfagligt arbejde og samarbejde, og CoRe har således etableret et tæt samarbejde med flere internationale forskningsgrupper.

Impact

Det Humanistiske Fakultet bruger min forskning som eksempel på den impact, humanistiske forskere har i samfundet.
Læs casen: Etnologisk forskning fører til sundhedsanbefalinger i hverdagslivet.

Primære forskningsområder

Etnologi

Kulturteori og kulturanalyse

Humanistisk sundhedsforskning

Livsstil og livsstilsanalyse

Fedme og overvægt

Aldring

Tværvidenskab

Udvalgte publikationer

  1. Udgivet

    Getting Old and Keeping Going: The Motivation Technologies of Active Aging in Denmark

    Lassen, Aske Juul & Jespersen, Astrid Pernille, jun. 2017, Successful Aging? Global perspectives on a contemporary obsession. Rutgers University Press, s. 141-153

    Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

ID: 9827