Annemarie Olsen

Annemarie Olsen

Lektor

Jeg arbejder som lektor i forbrugeradfærd på Institut for Fødevarevidenskab i sektionen for Design og Forbrugeradfærd. Jeg forsker og underviser i menneskers adfærd, primært med udgangspunkt i adfærdspsykologi og med fokus på fødevarer og produktvalg, som oftest med børn som målgruppe. Jeg arbejder på at forstå og ændre smagspræferencer og spisevaner i en sundere og mere bæredygtig retning.

Jeg arbejder meget praksisnært og ofte med fokus på hverdagsimplementering fx familier, daginstitutioner, skoler og på arbejdspladser. Jeg arbejder en del med nudging, adfærdsdesign og valgarkitektur og undersøger også, hvordan kontekstuelle faktorer påvirker både vores valg af fødevarer samt de mængder, der spises.

Jeg underviser og vejleder studerende på alle akademiske niveauer.

Jeg er sektionsleder for sektion for Design og Forbrugeradfærd. Sektionen består af 2 forskningsgrupper og ca 50 medarbejdere. I den rolle koordinerer jeg forskning, fundraising, formidling og undervisning med forskere, undervisere og teknisk/administrativt personale. 

Jeg har i en årrække været studieleder og senere viceinstitutleder for undervisning. I den forbindelse arbejdede jeg med både drift og udvikling af instituttets kurser, herunder strategi, rekruttering, aftagersamarbejde mv. Jeg har også fungeret som tillidsrepræsentant i en længere periode.

Primære forskningsområder

  • Sensorik
  • Forbrugeradfærd
  • Fødevarevalg og accept
  • Smagslæring
  • Børns smagspræferencer

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Determinants of Food Consumption (kandidatkursus).
  • Vejledning indenfor området sensorik og forbrugervidenskab (bachelorprojekter, specialeprojekter, og projekter udenfor kursusregi).

ID: 4234166