Anders Bach

Anders Bach

Ph.d.-stipendiat

Anders Bach er musiker, producer og forsker. Han er Ph.D. studerende hos Københavns Universitet og arbejder med musik og lyd i sit studie på Amager.

Anders’ forfatterskab og forskning er funderet i musik og kulturstudier. Hans seneste udgivelser inkluderer et kapitel i bogen “The Bloomsbury Handbook of the Anthropology of Sound”, der handler om internet musik og musikalsk reproduktion, samt flere akademiske publikationer inden for elektronisk musik, generative systemer og community. Hans nuværende forskning som Ph.D. hos Københavns Universitet handler om musikgenrer på TikTok og deres omkringliggende fællesskaber. Projektet har til formål at undersøge, hvordan platformen kontrollerer præmisserne for kulturel produktion og æstetik i undergrundsmusik.

Som prominent kunstner og trommeslager på den danske musik scene de sidste 10+ år har Anders fokuseret på en særegen kombination af intens perkussion, frenetisk elektronik og ødelagte melodier igennem sin karriere. Det har resulteret i national og international anerkendelse som musiker hos populære navne som MØ, Peter Sommer og Sleep Party People samt i den eksperimenterende undergrund med solo-projektet GNOM, duoen H E X og hans pladeselskab Wetwear. Han arbejder derudover som producer og mixtekniker over en bred kam af genrer inden for fri musik og har spillet en central rolle i mange anerkendte udgivelser i den danske undergrund for artister som Selvhenter, SVIN og Luster. Anders arbejder i øjeblikket med musik til teater og videospil.

 

∞ ∞ ∞ ∞ ∞

Anmeldelse hos Passive/Aggressive

Interview hos The Lake

 

Personlig hjemmeside

Instagram

LinkedIn

 

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  The Reproduction

  Bach, Anders, 2020, The Bloomsbury Handbook Of The Anthropology Of Sound. Schulze, H. (red.). Bloomsbury Academic, s. 385-400 16 s. 20

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

 2. Udgivet

  Climate Catastrophe as Environmental Music: The Aral Sea

  Bach, Anders & Munkholm, Johan Lau, 2019, Proceedings of the 2019 International Computer Music Conference, New York City, NY, USA. Michigan Publishing, s. 76-79 4 s.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Human Excess: Aesthetics of Post-Internet Electronic Music

  Bach, Anders, 2017, International Computer Music Conference Proceedings. Bind 2017. s. 466-471 6 s.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskningfagfællebedømt

ID: 365540299