Svensk selskabsstyring under pres: effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU

Publikation: Working paperForskning

Standard

Svensk selskabsstyring under pres : effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU. / Nielsen, Kasper; Bennedsen, Morten.

Centre for Economic and Business Research, 2002.

Publikation: Working paperForskning

Harvard

Nielsen, K & Bennedsen, M 2002 'Svensk selskabsstyring under pres: effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU' Centre for Economic and Business Research.

APA

Nielsen, K., & Bennedsen, M. (2002). Svensk selskabsstyring under pres: effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU. Centre for Economic and Business Research.

Vancouver

Nielsen K, Bennedsen M. Svensk selskabsstyring under pres: effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU. Centre for Economic and Business Research. 2002.

Author

Nielsen, Kasper ; Bennedsen, Morten. / Svensk selskabsstyring under pres : effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU. Centre for Economic and Business Research, 2002.

Bibtex

@techreport{65b44f2074c011dbbee902004c4f4f50,
title = "Svensk selskabsstyring under pres: effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU",
abstract = "I EUs seneste taget initiativ, Winter-rapporten, til en harmonisering af reglerne for virksomheds overtagelser i medlemsladene, bliver der foresl{\aa}et en r{\ae}kke initiativer for at {\o}ge antallet af virksomhedsovertagelser i EU. I denne artikel analyserer vi implikationerne for svenske virksomheder af nogle af disse forslag. Vi p{\aa}viser at svenske virksomheder i h{\o}j grad har organiseret sig p{\aa} m{\aa}der, som strider imod et proportionalitetsprincip og at denne organisering vil medf{\o}re vidtg{\aa}ende konsekvenser som f{\o}lge af harmoniseringen. Vi estimerer s{\aa}ledes, at de kontrollerende ejere i op til 37 procent af de svenske virksomheder med forskellige aktieklasser opn{\aa}r et tab af kontrol ved at indf{\o}re en Break-Through regel p{\aa} 75 procent. Endelig finder vi, at en s{\aa}dan Break-Through regel vil udelukke kapitaludvidelser, hvis den nuv{\ae}rende kontrolstruktur skal bevares i op i mod halvdelen af alle b{\o}rsnoterede svenske virksomheder",
author = "Kasper Nielsen and Morten Bennedsen",
note = "JEL Classification: G32, G34",
year = "2002",
language = "Dansk",
publisher = "Centre for Economic and Business Research",
type = "WorkingPaper",
institution = "Centre for Economic and Business Research",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Svensk selskabsstyring under pres

T2 - effekter af at harmonisere selskabslovgivningen i EU

AU - Nielsen, Kasper

AU - Bennedsen, Morten

N1 - JEL Classification: G32, G34

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - I EUs seneste taget initiativ, Winter-rapporten, til en harmonisering af reglerne for virksomheds overtagelser i medlemsladene, bliver der foreslået en række initiativer for at øge antallet af virksomhedsovertagelser i EU. I denne artikel analyserer vi implikationerne for svenske virksomheder af nogle af disse forslag. Vi påviser at svenske virksomheder i høj grad har organiseret sig på måder, som strider imod et proportionalitetsprincip og at denne organisering vil medføre vidtgående konsekvenser som følge af harmoniseringen. Vi estimerer således, at de kontrollerende ejere i op til 37 procent af de svenske virksomheder med forskellige aktieklasser opnår et tab af kontrol ved at indføre en Break-Through regel på 75 procent. Endelig finder vi, at en sådan Break-Through regel vil udelukke kapitaludvidelser, hvis den nuværende kontrolstruktur skal bevares i op i mod halvdelen af alle børsnoterede svenske virksomheder

AB - I EUs seneste taget initiativ, Winter-rapporten, til en harmonisering af reglerne for virksomheds overtagelser i medlemsladene, bliver der foreslået en række initiativer for at øge antallet af virksomhedsovertagelser i EU. I denne artikel analyserer vi implikationerne for svenske virksomheder af nogle af disse forslag. Vi påviser at svenske virksomheder i høj grad har organiseret sig på måder, som strider imod et proportionalitetsprincip og at denne organisering vil medføre vidtgående konsekvenser som følge af harmoniseringen. Vi estimerer således, at de kontrollerende ejere i op til 37 procent af de svenske virksomheder med forskellige aktieklasser opnår et tab af kontrol ved at indføre en Break-Through regel på 75 procent. Endelig finder vi, at en sådan Break-Through regel vil udelukke kapitaludvidelser, hvis den nuværende kontrolstruktur skal bevares i op i mod halvdelen af alle børsnoterede svenske virksomheder

M3 - Working paper

BT - Svensk selskabsstyring under pres

PB - Centre for Economic and Business Research

ER -

ID: 45081