På vej mod en GIS-kompatibel naturbeskyttelse?

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningfagfællebedømt

Dokumenter

Anvendelsen af geografisk information har udviklet sig til at spille en central rolle i en lang række offentlige løsninger indenfor miljø- og naturbeskyttelsesområdet. Forvaltningen er helt afhængig af en stor mængde geografisk information. Anvendelsen er kompleks og mangeartet og byder blandt andet også på en række nyligt etablerede selvbetjeningsløsninger.
Den private sektor har også en omfattende anvendelse af geografisk information og navnlig af de offentlige data, der stilles til rådighed og vedligeholdes af myndighederne. Den informationsteknologiske udvikling betyder, at informationstjenester baseret på Internets mange muligheder og mobile løsninger har fået vid udbredelse. Endelig er borgeren afhængig af den geografi ske information for at forstå sine pligter, sikre sine rettigheder og deltage i den samfundsmæssige debat.
Men er natur- og miljølovgivningen egentlig gearet til den omfattende anvendelse af geografisk information? Forskningen fokus på en række bestemmelser i naturbeskyttelseslovgivningen – både ældre og nyere – og belyser i hvilket omfang, ’arkitekturen’ i naturbeskyttelseslovgivningen er kompatibel med anvendelsen af geografi ske informationssystemer i den offentlige planlægning, sagsbehandling og kommunikation med borgerne.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato16 nov. 2011
Antal sider1
StatusUdgivet - 16 nov. 2011
BegivenhedKortdage 2011 - Kolding, Danmark
Varighed: 16 nov. 201118 nov. 2011

Konference

KonferenceKortdage 2011
LandDanmark
ByKolding
Periode16/11/201118/11/2011

    Forskningsområder

  • Arealanvendelse - GIS, Lovgivningsteknik, Retlig regulering, Miljøret

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 35321709