Universitetsbiblioteker og sociale teknologier

Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

Standard

Universitetsbiblioteker og sociale teknologier. / Larsen, Asger Væring; Dorch, Bertil.

2009. 29 s., jun. 04, 2009.

Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

Harvard

Larsen, AV & Dorch, B 2009, 'Universitetsbiblioteker og sociale teknologier', 29 s., jun. 04, 2009..

APA

Larsen, A. V., & Dorch, B., (2009). Universitetsbiblioteker og sociale teknologier, 29 s., jun. 04, 2009.

Vancouver

Larsen AV, Dorch B. Universitetsbiblioteker og sociale teknologier. 2009. 29 s., jun. 04, 2009.

Author

Larsen, Asger Væring ; Dorch, Bertil. / Universitetsbiblioteker og sociale teknologier. 2009. 29 s., jun. 04, 2009.

Bibtex

@misc{1b18663067bc11de8bc9000ea68e967b,
title = "Universitetsbiblioteker og sociale teknologier",
abstract = "I denne rapport fors{\o}ges at skabe et overblik over de mest udbredte eksisterende sociale teknologier og sociale netv{\ae}rkssider samt at sammenstille et review af litteraturen om emnet. De sociale teknologier omfatter blandt andet RSS-feeds, Wikis, blogs, multimedie filer, Instant Messaging, tagging. I denne forbindelse defineres begreberne Web 2.0 og Library 2.0. De teknologier der er rygraden i Web 2.0 (og dermed Library 2.0), er som det vises i rapporten ikke nok til at definere Web 2.0 og Library 2.0, fordi disse begreber er mere en m{\aa}de at t{\ae}nke p{\aa} i designet af hjemmesider end en liste af v{\ae}rkt{\o}j. Indbegrebet af Web 2.0 er at delagtigg{\o}re brugerne, s{\aa}ledes at de er medskabere af indholdet p{\aa} siden og ikke kun forbrugere. Deres aktiviteter (hvad enten det er upload, download eller trafik) er med til at definere sidens indhold. Library 2.0 er biblioteksinformationsservice p{\aa} en ny m{\aa}de, hvor l{\aa}nerne kan opleve en mere dynamisk og integreret service samtidig med at de teknologier, siden benytter sig af, g{\o}r det muligt at {"}atomisere{"} informationerne, alts{\aa} tilg{\ae}ngeligg{\o}re information fra biblioteket s{\aa}ledes at den kan bruges af andres services. Et godt eksempel er RSS-feeds, der giver information p{\aa} en simpel m{\aa}de, som andres hjemmesider kan g{\o}re brug af.",
author = "Larsen, {Asger V{\ae}ring} and Bertil Dorch",
year = "2009",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Universitetsbiblioteker og sociale teknologier

AU - Larsen, Asger Væring

AU - Dorch, Bertil

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - I denne rapport forsøges at skabe et overblik over de mest udbredte eksisterende sociale teknologier og sociale netværkssider samt at sammenstille et review af litteraturen om emnet. De sociale teknologier omfatter blandt andet RSS-feeds, Wikis, blogs, multimedie filer, Instant Messaging, tagging. I denne forbindelse defineres begreberne Web 2.0 og Library 2.0. De teknologier der er rygraden i Web 2.0 (og dermed Library 2.0), er som det vises i rapporten ikke nok til at definere Web 2.0 og Library 2.0, fordi disse begreber er mere en måde at tænke på i designet af hjemmesider end en liste af værktøj. Indbegrebet af Web 2.0 er at delagtiggøre brugerne, således at de er medskabere af indholdet på siden og ikke kun forbrugere. Deres aktiviteter (hvad enten det er upload, download eller trafik) er med til at definere sidens indhold. Library 2.0 er biblioteksinformationsservice på en ny måde, hvor lånerne kan opleve en mere dynamisk og integreret service samtidig med at de teknologier, siden benytter sig af, gør det muligt at "atomisere" informationerne, altså tilgængeliggøre information fra biblioteket således at den kan bruges af andres services. Et godt eksempel er RSS-feeds, der giver information på en simpel måde, som andres hjemmesider kan gøre brug af.

AB - I denne rapport forsøges at skabe et overblik over de mest udbredte eksisterende sociale teknologier og sociale netværkssider samt at sammenstille et review af litteraturen om emnet. De sociale teknologier omfatter blandt andet RSS-feeds, Wikis, blogs, multimedie filer, Instant Messaging, tagging. I denne forbindelse defineres begreberne Web 2.0 og Library 2.0. De teknologier der er rygraden i Web 2.0 (og dermed Library 2.0), er som det vises i rapporten ikke nok til at definere Web 2.0 og Library 2.0, fordi disse begreber er mere en måde at tænke på i designet af hjemmesider end en liste af værktøj. Indbegrebet af Web 2.0 er at delagtiggøre brugerne, således at de er medskabere af indholdet på siden og ikke kun forbrugere. Deres aktiviteter (hvad enten det er upload, download eller trafik) er med til at definere sidens indhold. Library 2.0 er biblioteksinformationsservice på en ny måde, hvor lånerne kan opleve en mere dynamisk og integreret service samtidig med at de teknologier, siden benytter sig af, gør det muligt at "atomisere" informationerne, altså tilgængeliggøre information fra biblioteket således at den kan bruges af andres services. Et godt eksempel er RSS-feeds, der giver information på en simpel måde, som andres hjemmesider kan gøre brug af.

M3 - Faglig redegørelse

ER -

ID: 12946831