K-Salat – Fra vækst til kendt mærkevare og del af international koncern
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning
Standard
K-Salat – Fra vækst til kendt mærkevare og del af international koncern. / Hansen, Henning Otte.
I: Tidsskrift for Landoekonomi, Bind 203, Nr. 2, 2017, s. 147-182.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - K-Salat – Fra vækst til kendt mærkevare og del af international koncern
AU - Hansen, Henning Otte
PY - 2017
Y1 - 2017
N2 - K-Salat er her et eksempel på en virksomhed, som er påvirket og formet af en række forhold, herunder mærkevarestrategi, iværksætteri, konsolidering og globalisering. Disse påvirkninger og hele udviklingen i K-Salat-virksomheden kan understøttes og til dels forklares ud fra et teoretisk grundlag. K-Salat blev overtaget af Niels Jørgen Frank i 1974 og voksede kraftigt i de efterfølgende år. Virksomheden udviklede en stærk mærkevare, samtidig med at den producerede private labels i samarbejde med detailkæder.Der kan identificeres en række tiltag og ledelsesmetoder, der dannede grundlag for KSalats udvikling i denne periode. Selskabet blev efterfølgende solgt i en international konsolideringsbølge. De to tilbageværende væsentlige danske mærkevarer i kategorien er i dag ejet af norske fødevarevirksomheder. K-Salat er således i dag en del af en koncern, hvormærkevarer og mærkevarestrategier er bærende elementer, hvilket indebærer en række potentielle fordele, men også mulige ulemper. Den generelle udvikling i retning af flere private labels, men fastholdelse af de stærkeste mærkevarer, kan genfindes på de markeder, hvor K-Salat opererer. Ud fra konkrete store checks i Danmark kan det ses, at der er en betydelig merpris for K-Salats hønsesalat. Merprisen er på 40-90 pct. i forhold til hhv. de normale private labels og hård discount. Ud fra det teoretiske grundlag, K-Salat-casen, beskrivelsen af branchens udvikling og de gennemførte store checks kan der udledes en række konklusioner, erfaringer og en læring.
AB - K-Salat er her et eksempel på en virksomhed, som er påvirket og formet af en række forhold, herunder mærkevarestrategi, iværksætteri, konsolidering og globalisering. Disse påvirkninger og hele udviklingen i K-Salat-virksomheden kan understøttes og til dels forklares ud fra et teoretisk grundlag. K-Salat blev overtaget af Niels Jørgen Frank i 1974 og voksede kraftigt i de efterfølgende år. Virksomheden udviklede en stærk mærkevare, samtidig med at den producerede private labels i samarbejde med detailkæder.Der kan identificeres en række tiltag og ledelsesmetoder, der dannede grundlag for KSalats udvikling i denne periode. Selskabet blev efterfølgende solgt i en international konsolideringsbølge. De to tilbageværende væsentlige danske mærkevarer i kategorien er i dag ejet af norske fødevarevirksomheder. K-Salat er således i dag en del af en koncern, hvormærkevarer og mærkevarestrategier er bærende elementer, hvilket indebærer en række potentielle fordele, men også mulige ulemper. Den generelle udvikling i retning af flere private labels, men fastholdelse af de stærkeste mærkevarer, kan genfindes på de markeder, hvor K-Salat opererer. Ud fra konkrete store checks i Danmark kan det ses, at der er en betydelig merpris for K-Salats hønsesalat. Merprisen er på 40-90 pct. i forhold til hhv. de normale private labels og hård discount. Ud fra det teoretiske grundlag, K-Salat-casen, beskrivelsen af branchens udvikling og de gennemførte store checks kan der udledes en række konklusioner, erfaringer og en læring.
M3 - Tidsskriftartikel
VL - 203
SP - 147
EP - 182
JO - Tidsskrift for Landoekonomi
JF - Tidsskrift for Landoekonomi
SN - 0040-7119
IS - 2
ER -
ID: 181023981