Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren

Publikation: Working paperForskning

Standard

Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren. / Hansen, Henning Otte.

Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet, 2008.

Publikation: Working paperForskning

Harvard

Hansen, HO 2008 'Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren' Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet.

APA

Hansen, H. O. (2008). Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren. Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet. IFRO Working Paper Bind 2008 Nr. 16

Vancouver

Hansen HO. Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren. Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet. 2008.

Author

Hansen, Henning Otte. / Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren. Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet, 2008. (IFRO Working Paper; Nr. 16, Bind 2008).

Bibtex

@techreport{52569310cd0c11dd9473000ea68e967b,
title = "Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og gr{\o}ntsektoren",
abstract = "Den danske frugt- og gr{\o}nsagssektor er under konstant pres og udvikling. De internationale markedsforhold, stigende konkurrence og globalisering er nogle af de bagvedliggende faktorer, som giver sektoren udfordringer. Sektoren omfatter her hele v{\ae}rdik{\ae}den fra forsyning til forbruger, hvor en r{\ae}kke virksomheder, produkter og brancher indg{\aa}r i et komplekst samspil. Den danske frugt- og gr{\o}nsagssektor har gennem de senere {\aa}r oplevet en stagnerende eller endog faldende produktion og v{\ae}rditilv{\ae}kst.­ I flere led i k{\ae}den har der v{\ae}ret en utilfredsstillende indtjening, og blandt frugt- og b{\ae}rgartnerne har der i flere {\aa}r v{\ae}ret et gennemsnitligt negativt driftsresultat.Der kan dog identificeres en r{\ae}kke styrker i sektoren, som p{\aa} kortere eller l{\ae}ngere sigt kan bruges som udgangspunkt for en fornyet v{\ae}kst. Samtidig er der ogs{\aa} en r{\ae}kke svagheder, som man enten m{\aa} s{\o}ge at undg{\aa}, eller som man m{\aa} fors{\o}ge at udvikle.Tilsvarende findes der eksternt en r{\ae}kke trusler og muligheder, som sektoren og det offentlige system m{\aa} forholde sig til, og som ogs{\aa} b{\o}r indg{\aa} i en samlet strategi for sektorens fremtidige udvikling og v{\ae}kst.Med udgangspunkt i analysen af styrker, svagheder og udviklingspotentialer opstilles der en r{\ae}kke anbefalinger. Anbefalinger m{\aa}lrettes prim{\ae}r-gartnerierne, forarbejdningsleddene, handels- og afs{\ae}tningsleddene og det offentlige system. Der fokuseres is{\ae}r p{\aa} anbefalinger, hvor samspillet med det offentlige indg{\aa}r i st{\o}rre eller mindre omfang. Anbefalingerne tager samlet udgangspunkt i at underst{\o}tte styrker, l{\o}se eller undg{\aa} svagheder, udnytte relevante muligheder og im{\o}deg{\aa} potentielle trusler. Anbefalingerne d{\ae}kker tiltag i hele v{\ae}rdik{\ae}den.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2008",
language = "Dansk",
series = "IFRO Working Paper",
publisher = "F{\o}devare{\o}konomisk Institut, K{\o}benhavns Universitet",
number = "16",
type = "WorkingPaper",
institution = "F{\o}devare{\o}konomisk Institut, K{\o}benhavns Universitet",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Den danske frugt- og grønsagssektor er under konstant pres og udvikling. De internationale markedsforhold, stigende konkurrence og globalisering er nogle af de bagvedliggende faktorer, som giver sektoren udfordringer. Sektoren omfatter her hele værdikæden fra forsyning til forbruger, hvor en række virksomheder, produkter og brancher indgår i et komplekst samspil. Den danske frugt- og grønsagssektor har gennem de senere år oplevet en stagnerende eller endog faldende produktion og værditilvækst.­ I flere led i kæden har der været en utilfredsstillende indtjening, og blandt frugt- og bærgartnerne har der i flere år været et gennemsnitligt negativt driftsresultat.Der kan dog identificeres en række styrker i sektoren, som på kortere eller længere sigt kan bruges som udgangspunkt for en fornyet vækst. Samtidig er der også en række svagheder, som man enten må søge at undgå, eller som man må forsøge at udvikle.Tilsvarende findes der eksternt en række trusler og muligheder, som sektoren og det offentlige system må forholde sig til, og som også bør indgå i en samlet strategi for sektorens fremtidige udvikling og vækst.Med udgangspunkt i analysen af styrker, svagheder og udviklingspotentialer opstilles der en række anbefalinger. Anbefalinger målrettes primær-gartnerierne, forarbejdningsleddene, handels- og afsætningsleddene og det offentlige system. Der fokuseres især på anbefalinger, hvor samspillet med det offentlige indgår i større eller mindre omfang. Anbefalingerne tager samlet udgangspunkt i at understøtte styrker, løse eller undgå svagheder, udnytte relevante muligheder og imødegå potentielle trusler. Anbefalingerne dækker tiltag i hele værdikæden.

AB - Den danske frugt- og grønsagssektor er under konstant pres og udvikling. De internationale markedsforhold, stigende konkurrence og globalisering er nogle af de bagvedliggende faktorer, som giver sektoren udfordringer. Sektoren omfatter her hele værdikæden fra forsyning til forbruger, hvor en række virksomheder, produkter og brancher indgår i et komplekst samspil. Den danske frugt- og grønsagssektor har gennem de senere år oplevet en stagnerende eller endog faldende produktion og værditilvækst.­ I flere led i kæden har der været en utilfredsstillende indtjening, og blandt frugt- og bærgartnerne har der i flere år været et gennemsnitligt negativt driftsresultat.Der kan dog identificeres en række styrker i sektoren, som på kortere eller længere sigt kan bruges som udgangspunkt for en fornyet vækst. Samtidig er der også en række svagheder, som man enten må søge at undgå, eller som man må forsøge at udvikle.Tilsvarende findes der eksternt en række trusler og muligheder, som sektoren og det offentlige system må forholde sig til, og som også bør indgå i en samlet strategi for sektorens fremtidige udvikling og vækst.Med udgangspunkt i analysen af styrker, svagheder og udviklingspotentialer opstilles der en række anbefalinger. Anbefalinger målrettes primær-gartnerierne, forarbejdningsleddene, handels- og afsætningsleddene og det offentlige system. Der fokuseres især på anbefalinger, hvor samspillet med det offentlige indgår i større eller mindre omfang. Anbefalingerne tager samlet udgangspunkt i at understøtte styrker, løse eller undgå svagheder, udnytte relevante muligheder og imødegå potentielle trusler. Anbefalingerne dækker tiltag i hele værdikæden.

M3 - Working paper

T3 - IFRO Working Paper

BT - Analyse af styrker, svagheder og udviklingspotentiale i frugt- og grøntsektoren

PB - Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet

ER -

ID: 9226234