Islamisk Trossamfund lagt på is for ekstreme ytringer

Presse/medie

10/11/2015
Niels Valdemar Vinding, forsker i islamiske studier på Københavns Universitet, mener også, at beslutningen er ude af proportioner og peger på, at det hidtidige samarbejde har bestået af to årlige møder mellem Islamisk Trossamfund og kommunens antiradikaliseringsenhed VINK.
-Beslutningen om at droppe det samarbejde tvinger ekstreme muslimer længere ned under jorden. Det er en del af vores demokrati, at vi respekterer retten til meninger, vi er uenige i. Det ligner symbolpolitisk detailstyring. Spørgsmålet er, hvilken fordel Københavns Kommune har i at sabotere sit eget dialogarbejde,- siger Niels Valdemar Vinding.
Islamforskeren har fulgt Islamisk Trossamfund og mener, at politikerne reducerer moskéen til udelukkende at være fundamentalistisk, selvom menighedens holdninger spænder vidt.
-Det er bestemt usmart, at Islamisk Trossamfund har inviteret den type ekstreme imamer. Jeg tror, det handler om, at trossamfundet føler, at islam er i krise og hele tiden bliver angrebet af omverdenen. Så griber man til nogle imamer, som man oplever er helt faste og urokkelige i deres tro. Det svarer til, at tilhængere af det frie marked ville invitere republikaneren Donald Trump. Ved at afbryde samarbejdet på det grundlag gør man vold på den forsamlingskultur, vi har i Danmark. Københavns Kommune har et ansvar for, at antiradikaliseringsarbejdet i kommunen faktisk fungerer. Hvis vi fremmedgør muslimerne og skubber dem væk fra os, så holder vi op med at kunne få indsigt i, hvornår de radikaliserende processer for alvor begynder,- siger Niels Valdemar Vinding.

Referencer

  • Islamisk Trossamfund lagt på is for ekstreme ytringer

    Britta Søndergaard

    Kristeligt Dagblad

    Forskningsområder

  • Islamisk Trossamfund, Københavns Kommune, Islamforskning, Islam

ID: 175134681