Mathilde Marie Brünnich Sloth

Mathilde Marie Brünnich Sloth

Ph.d.-studerende

Profil:

Jeg er ph.d.-studerende i forskningsgruppen “Computational and Mathematical Global Health Group” på afdeling for Epidemiologi og “Social Epidemiology” på afdeling for Social Medicin. Min vejledere på projektet er Professor Samir Bhatt og Lektor Terese Sara Høj Jørgensen. I mit ph.d. projekt vil jeg med registerdata undersøge den prædiktive betydning af et sygdomsforløb med psykisk sygdom i hospitalspsykiatrien for et individs risiko for at udvikle demens senere i livet. I projektet vil jeg benytte neurale netværk til at udvikle prædiktionsmodeller for at prædiktere demens.

 

Primære forskningsområdet:

Min forskning er centeret omkring social ulighed i sundhed med fokus på folkesygdomme som er relateret til livsvilkår. Derudover har jeg et særligt fokus på psykiske sygdomme i forhold til behandling og senere konsekvenser af at have en diagnose med psykisk sygdom. Jeg har flere års erfaring med registerbaseret forskning, herunder anvendelsen af avancerede metoder til epidemiologisk forskning.

 

Tidligere forskning:

I min tidligere forskning har jeg undersøgt hvilken rolle intergenerationelle forhold spiller for social ulighed i sundhed, nærmere hvilken rolle børn og deres uddannelse har for deres forældres heldbred og sundhed. I undersøgelsen af betydning af social forgrund (social foreground) har jeg bl.a. interreseret mig for betydningen af at have børn for behandling, forværring af sygdom og dødelighed indenfor sygdomme relateret til livsstil og livsvilkår som diabetes, KOL og hjertesygdom. 

 

Derudover har jeg forsket i flere affektive lidelser i min ansættelse på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse (CKFF). Her har jeg skrevet min bachelor opgave, der ledte til en publikation på sammenhængen mellem depression i voksenlivet og mænds senere risiko for at udvikle demens. Derudover har jeg bidraget til forskning, hvor vi har undersøgt behandlingsmønstre inden for unipolar depression, bipolar lidelse og sedativa til søvnforstyrrelser. 

Udvalgte publikationer

 1. Udgivet

  Depression kan øge risikoen for demens

  Larsen, E. N., Sloth, Mathilde Marie Brünnich, Jørgensen, Terese Sara Høj, Wium-Andersen, I. K. & Osler, Merete, 2023, I: ForskerZonen.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

 2. E-pub ahead of print

  Adult offspring's education and parental mortality: A nationwide cohort study of the mediating role of lifestyle-related diseases

  Sloth, Mathilde Marie Brünnich, Neble Larsen, E., Mathisen, J., Nilsson, Charlotte Juul, Osler, Merete & Jørgensen, Terese Sara Høj, 2024, (E-pub ahead of print) I: Scandinavian Journal of Public Health. 13 s.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

 3. Udgivet

  Impact of offspring and their educational level on readmission and death among older adults with chronic obstructive pulmonary disease: a nationwide cohort study using multistate survival models

  Sloth, Mathilde Marie Brünnich, Neble Larsen, E., Godtfredsen, Nina, Osler, Merete & Jørgensen, Terese Sara Høj, 2023, I: Journal of Epidemiology and Community Health. 77, 9, s. 558-564 7 s., 77.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

ID: 298706990