Morten Wendler Jørgensen

Morten Wendler Jørgensen

Postdoc

Medlem af:

  Jeg er postdoctoral forsker og tilknyttet forskningsprojektet "NORMPLANT". Projektet sigter efter at udvikle værktøjer, som cateringvirksomheder kan anvende til at understøtte salget af plantebaserede måltider til virksomhedskunder, og sker i samarbejde med Jespers Torvekøkken.

  I foråret 2023 færdiggjore jeg min ph.d.-afhandling, som var en del af forskningsprojektet "Sociale Drivkræfter og Barrierer for Klimavenlig Kost". Ph.d.-projektet var en praksisteoretisk, kvalitativ undersøgelse af unge danskeres madvaner, med fokus på hvilke udfordringer vegetarer, veganere, fleksitarer m.fl. møder i deres forsøg på at omlægge deres kost. 

  Fagligt fokuserer jeg på omlægning af madvaner, klima og grøn omstilling, praksisteori, kvalitative studier af hverdagsliv  og emancipatorisk socialvidenskab. 

  Undervisnings- og vejledningsområder

  I foråret 2021 og sommeren 2022 underviste jeg i metode- og forskningspraksisfaget "Klimaaktivistisk Sociologi". Kurset forsøgte at bidrage til en forståelse af, hvordan vi som sociologer kan bidrage til grøn omstilling. 

  ID: 142305648