Hellere normal og ulykkelig: Fedme og spisning i et kønnet perspektiv

Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

Line Hillersdal - Foredragsholder

Kvinder fedmeopereres oftere end mænd. Når man går så langt som til at modtage operation for sin overvægt, kræver det, at overvægten medicinsk knyttes til en række risikofaktorer. Men hvad betyder overvægt for de fedmeopererede og hvilken rolle spiller overvægt for deres beslutning om at modtage et operativt indgreb? I foredraget anlægges et kønnet perspektiv på erfaringer af overvægt og spisning blandt en gruppe af fedmeoperererede kvinder.
Når fedme prioriteres og gives førsteprioritet i sundhedspolitikker og operation tilbydes som en løsninger, sker der samtidig en reproduktion af kønnede normer. Samfundets fokus på fedme skaber dermed en yderligere ulighed mellem mænd og kvinder.
Når kvinders overrepræsentation forklares med mænds manglende sundhedssøgende adfærd skjules den ligestillingsproblematik der ligger, når kønnede normer ikke tages kritisk op.
Fedme bliver ”kvindearbejde”, fordi kvinder allerede er ansvarliggjort for mad og sundhed og dette ikke bliver gjort til genstand for undersøgelse inden politikker tilrettelægges.
2015

Begivenhed (Konference)

Titelforskningens Døgn
Dato23/04/201523/06/2015
AfholdelsesstedKaren Blixen Salen Den Sorte Diamant Det Kongelige Bibliotek Søren Kierkegaards Plads 1 København K
ByKøbenhavn
LandDanmark

ID: 140302292