Udlandsophold og sprog: En spørgeskemaundersøgelse på Københavns Universitet om studerendes behov for og erfaringer med sprog i relation til udlandsophold fra studieåret 2013/2014.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

Undersøgelsen Udlandsophold og sprog er igangsat som en del af Københavns Universitets (KU) sprogstrategiske satsning, der i perioden 2013-2018 gennemføres som et forskningsunderstøttet udviklingsprojekt, der skal føre til styrkelse af fremmedsprogskompetencerne hos studerende bredt på universitetet.

Det forudsætter en behovsafdækning, der omfatter dels dialog med lokal uddannelsesledelse fagmiljøer og centrale enheder, og dels afgrænsede undersøgelser i form af spørgeskema­undersøgelser og fokusgruppeinterview. Denne første undersøgelse under projektet retter sig konkret mod KU-studerende, der har været på udlandsophold i perioden 2013-2014. Formålet er at finde frem til de studerendes holdninger til og behov for sprogkompetencer i forskellige situationer og kontekster. Formen er en spørgeskemaundersøgelse, der spørger om respondenternes alder, køn, studietilknytning og studieniveau. Der er spørgsmål til deltagelse i sprogkurser, generelle spørgsmål til sprogbrug under udlandsopholdet samt åbne spørgsmål om konkrete udfordringer ved brug af fremmedsprog. Spørgeskemaet er udsendt til 907 studerende, og 434 har valgt at deltage i undersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 47,8 %. Fordelingen af respondenter svarer generelt til fordelingen af KU-studerende på en række parametre såsom alder, køn og uddannelsesniveau.
OriginalsprogDansk
Antal sider45
StatusUdgivet - 2015

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 137761069