Synergikort: Skovrejsningspotentiale i Danmark (følgerapport)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Dokumenter

  • Fulltext

    Forlagets udgivne version, 3,98 MB, PDF-dokument

Klimalovens 2030-mål om 70% reduktion i udledningen af drivhusgasser kræver både redskaber, der er hurtigtvirkende, og redskaber, der kan virke på længere sigt. Nye skoves kulstofbindinger er i den forbindelse blevet fremhævet som en vigtig mekanisme, og skovrejsning er derfor et vigtigt virkemiddel.

I arbejdet med Skovplanen (jf. Finanslov 2022) skal der af hensyn til klimaet og samfundets forsyningssikkerhed i forhold til træ og biomasse afsøges muligheder for at fremskynde målsætningen om en forøgelse af skovarealet.

Formålet med Synergikortet er at tilvejebringe et bedre beslutningsgrundlag for en sådan fremskyndelse af skovrejsningen. Baseret på en række arealrelaterede analyser skal kortet give et landsdækkende overblik over de mest egnede lokaliteter til skovrejsning.

Beslutningsgrundlaget tilvejebringes i form at et dynamisk danmarkskort, der viser de mest egnede lokaliteter ud fra forskellige valg af kriterier for etablering af skov, og de tilknyttede synergieffekter. Kortet er projektets hovedresultat. Denne rapport er dels en brugervejledning, dels en beskrivelse af proces og overvejelser bag det digitale kort, samt de indgående lag i kortet.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagInstitut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
Antal sider66
ISBN (Elektronisk)978-87-7903-898-1
Rekvirerende organMiljøstyrelsen
StatusUdgivet - 2023
NavnIGN Rapport
Nummermarts 2023

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 340696893